Ξεκίνησε ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Ξεκινά σήμερα ο τριήμερος εορτασμός για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Αθήνα θα βρίσκεται σε κλοιό περίπου 7.000 αστυνομικών, ενώ η περιφρούρηση θα κορυφωθεί μεθαύριο, 17 Νοεμβρίου, οπότε θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Το κτήριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων άνοιξε στις 9:30 το πρωί και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα κλείσει στις 21.00. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Η επιτροπή του εορτασμού έχει απευθύνει ήδη κάλεσμα για τον εορτασμό, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες προεργασίες και συνεδριάσεις για τον ενωτικό εορτασμό της επετείου, την περιφρούρηση των εκδηλώσεων αλλά και των ιδρυμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη έχουν γίνει και οι απαραίτητες συσκέψεις των πρυτάνεων με τις αστυνομικές αρχές, από τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν «διακριτική παρουσία».

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι φέτος οι εκδηλώσεις έχουν ως επίκεντρο το πλαίσιο των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...