Ενισχύονται οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας!

Στους βασικούς άξονες της πολιτικής για την ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, σε παρέμβαση που έκανε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.)


 Βασικοί άξονες αυτής της πολιτικής είναι:

-Η ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης

-Η αξιολόγηση και ελαχιστοποίηση των κινδύνων, και ιδιαίτερα των νέων και αναδυόμενων, και η λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπισή τους

-Η μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών

-Η προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα θέματα που αφορούν στην Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία είπε ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος τόνισε ότι έχει ήδη κωδικοποιηθεί το 1ο μέρος της εθνικής νομοθεσίας που αφορά σε νόμους για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, καθώς και σε σχετικά Προεδρικά Διατάγματα. Το 2ο μέρος της κωδικοποίησης που περιλαμβάνει Υπουργικές Αποφάσεις, καθώς και τα Προεδρικά Διατάγματα που δεν συμπεριλαμβάνονταν στο 1ο, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.
Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ελεγκτικό ρόλο του Σ.ΕΠ.Ε., και τόνισε ότι η βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας σχέδιο νόμου για την ουσιαστική του ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας σε θεσμικό ρόλο και σε ανθρώπινο δυναμικό το οποίο πρόκειται να έρθει σύντομα για ψήφιση στη Βουλή. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και του Σ.ΕΠ.Ε., γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο τους ελέγχους στους χώρους εργασίας. Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Καρόλου Παπούλια.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...