Απεργούν τη Δευτέρα οι δάσκαλοι!

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την μη πληρωμή των συναδέλφων τους που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ εξέφρασαν τα μέλη του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
«Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη πληρωμή των συναδέλφων αναπληρωτών που προσελήφθησαν εδώ και δύο μήνες μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και καταγγέλλει την, τριτοκοσμικού χαρακτήρα, σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε διαβεβαιώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 25 Οκτωβρίου ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα είχαν πληρωθεί οι εκπαιδευτικοί αυτής της κατηγορίας, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα.
«Αντίθετα», υπογράμμισαν οι δάσκαλοι, «ζητείται από τους συγκεκριμένους δασκάλους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις τριτοκοσμικού χαρακτήρα οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα (ύψος αμοιβής, τρόπος καταβολής κ.λπ.)».
Ύστερα από όλα αυτά, αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Παιδείας καθώς και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ίδια ημέρα.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...