Της "πέταξε" τα μάτια έξω!

Τέτοιο πάρτι δεν ξανάγινε! Η Μπαρτσελόνα ξεφτίλισε τη Ρεάλ, νίκησε 5-0 (αντί για 10-0) και απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα που ανέδειξε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο!
Ποιος είπε πως το playstation 5 δεν βγήκε στην αγορά... Η πρεμιέρα έγινε στο «Καμπ Νόου» και η Μπαρτσελόνα απέδειξε πως είναι η κυρίαρχος του παιχνιδιού! Βίγια, Ινιέστα, Μέσι, Τσάβι έκαναν ό, τι ήθελαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και στο πρώτο του «Clasico» ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησε ταπεινωμένος από τη Βαρκελώνη! Το 5-0 ήρθε να επιβεβαιώσει πως τη δεδομένη χρονική στιγμή η Μπάρτσα απλά δεν παίζεται και η επιστροφή στην κορυφή της Πριμέρα ήρθε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.
Οι Μαδριλένοι έκαναν το λάθος να πιέσουν από την αρχή ψηλά και εκεί άρχισε ο εφιάλτης της αμυντικής τετράδας, αλλά και του Κασίγιας. Κεντίρα, Οζίλ και Τσάμπι Αλόνσο «εγκλωβίστηκαν», ο Ρονάλντο προσπαθούσε μάταια να πάρει μπάλα, όσο για τους Μπενζεμά, Ντι Μαρία, απλά εκτός αγώνα ...
 Κανείς δεν φανταζόταν πριν από την έναρξη του ματς πως όταν ο πίνακας στο «Καμπ Νόου» θα έδειχνε το 18 'ήταν ήδη 2-0 ... Οι Τσάβι (10 '), Πέδρο (18') σκόραραν και έκαναν άνω κάτω τη «Βασίλισσα», με τον Ρονάλντο να προσπαθεί μόνος και να τα έχει με όλους και με όλα ... Ο Πορτογάλος δεν πήρε το πέναλτι που ζήτησε στην ανατροπή από τον Βαλντές και κάπου εκεί τελείωσαν όλα ...
Τι και αν το 2-0 έκλεισε το ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα μπήκε στην επανάληψη για να ταπεινώσει τη Ρεάλ και δράση ανέλαβε ο Βίγια. Ινιέστα, Τσάβι, και Μέσι έκοβαν και μοίραζαν και το πρώτο «Clasico» του διεθνούς φορ ήρθε με τέρματα δυο (55 ', 58'). Η πρώτη φετινή ήττα της Ρεάλ έκλεισε με τον πλέον ... ταπεινωτικό τρόπο, αφού ο Γιεφρέν στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 5-0!
Πολυτιμότερος παίκτης: Δύο γκολ ο Βίγια, μόνιμος κίνδυνος για τον Κασίγιας και την άμυνα της Ρεάλ, αλλά όλη η Μπαρτσελόνα ήταν από άλλο ... πλανήτη. Ο Τσάβι είναι ο κορυφαίος χαφ που έχει βγει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ο Πέδρο έκανε εξαιρετική δουλειά και με την ταχύτητά του ζάλισε τους «μερένχες»!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Θα ήταν ... άδικο να βάλουμε κάποιον συγκεκριμένο στην κατηγορία! Αλλά επειδή οι φίλοι της Ρεάλ περίμεναν πολλά από τον Ρονάλντο, βάζουμε τον Πορτογάλο ως τον πιο αδύνατο κρίκο. Καλές οι ντρίμπλες στο κέντρο όταν το σκορ είναι 4-0, αλλά από ουσία τίποτα. Τρίτο «Clasico» για τον σταρ της Ρεάλ και η προσφορά του ήταν μηδενική για μία ακόμα φορά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Αν δεν ήταν και ο Κασίγιας, το σκορ θα είχε πάρει απίστευτες διαστάσεις. Ο Ισπανός τερματοφύλακας σε δύο-τρεις περιπτώσεις που η Μπάρτσα ήταν έτοιμη για γκολ, έσωσε την ομάδα του και τουλάχιστον κατάφερε να περιορίσει την ήττα.

Η ΓΚΑΦΑ:
Η άμυνα της Ρεάλ επέλεξε να παίξει αρκετά ψηλά και το πλήρωσε πολύ γρήγορα. Καρβάλιο και Πέπε βρέθηκαν στις περισσότερες φάσεις να κυνηγούν τους Καταλανούς πριν αυτοί μπουν στην περιοχή και το 5-0 ήρθε φυσιολογικά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
Πολύ σκληρό παιχνίδι, ειδικά από τους παίκτες της Ρεάλ, με τον Ιτουράλδε να μοιράζει αρκετές κάρτες και να αποβάλει σωστά τον Ράμος στο τέλος .. Η φάση, πάντως, που θα μπορούσε να ξαναβάλει τους Μαδριλένους στο παιχνίδι έγινε στο 39 'με τον Ρονάλντο να ανατρέπεται από τον Βαλντές αλλά τον Ιτουράλδε να μην δείχνει πέναλτι. Ελάχιστα πιο μπροστά βρίσκεται στο 3-0 ο Βίγια.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Στη Ρεάλ ήλπιζαν ότι ο Μουρίνιο θα αλλάξει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα, όμως οι Μαδριλένοι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Και αυτό γιατί η Μπαρτσελόνα είναι απίστευτη ομάδα, από τις καλύτερες όλων των εποχών. Από το πρώτο λεπτό «έπνιξε» την Ρεάλ, έκανε το παιχνίδι της και πέτυχε έναν θρίαμβο ταπεινώνοντας δίκαια την αιώνιο αντίπαλό της.όλια και ισπανικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...