Ο «καθαρός» αθλητής Κικίλιας

Στην δεκαετία του 1990 όποιον παίκτη μπάσκετ ρωτούσες ποιον ήθελε αντίπαλο είχαν όλοι μια απάντηση! Δεν ήθελαν τον Βασίλη Κικίλια! Eπικρατούσε η άποψη ότι αποτελούσε το προσφιλές εργαλείο του προπονητή για να του κάνει τη βρώμικη δουλειά… (Φυσικά, την Κυριακή το βράδυ θα δούμε αν αυτό το εργαλείο ‘’βγήκε’’ και στον κόουτς-Σαμαρά…)! Η άποψη αυτή ήταν ευρέως διαδεδομένη για τον πιο σκληρό δοκιμαστή νεύρων των αντιπάλων, που έχει περάσει από τα ελληνικά παρκέ της Α1.

Κάποτε, λοιπόν, έκανε το λάθος να υποτιμήσει και τη μαγκιά ενός Σέρβου. Η επίθεση του Ντέγιαν Μποντιρόγκα με σκοπό να χαστουκίσει τον Κικίλια κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης ΑΕΚ-Παναθηναϊκού αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, ήταν μικρό δείγμα.

Οι λάτρεις «της πορτοκαλί θεάς» θα θυμούνται ότι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το περιστατικό, είτε ζωντανά στο γήπεδο είτε ζωντανά στην τηλεόραση .

Για όσους έχουν αντιμετωπίσει το Βασίλη Κικίλια, ήταν ένας παίκτης που έβγαζε το παιχνίδι εκτός όλων των κανόνων με τακτικές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σεμιναριακές, αν στο σεμινάριο αυτό δίδασκε ο… Στίβεν Σιγκάλ ,γνωστός κινηματογραφικός «δάρτης» .

Τραβήγματα δαχτύλων, γονατιές κάτω από τη μέσλη και άλλες μέθοδοι, είναι λίγα μόνο από όσα συζητούσαν οι αθλητές όλων των ομάδων μεταξύ τους όταν προετοιμάζονταν να τον αντιμετωπίσουν και φυσικά δεν μπορούσαν να δουν από την τηλεόραση ή ακόμη και το γήπεδο οι θεατές. Αυτά, όπως λέει και γνωστός προπονητής μπάσκετ, γίνονται όταν ο διαιτητής κοιτάει αλλού, ο κόσμος κοιτάει το καλάθι και οι «μεγάλοι» παίκτες την μπάλα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...