Ανάφλεξη του δέματος στο αεροδρόμιο της Μπολόνια

Φωτιά «έπιασε» το δέμα που είχε ως παραλήπτη τον Ιταλό πρωθυπουργό, Silvio Berlusconi και το οποίο εξεταζόταν από πυροτεχνουργούς στο αεροδρόμιο της Μπολόνια της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, την ώρα που οι Ιταλοί πυροτεχνουργοί προσπάθησαν να το ανοίξουν, έπιασε φωτιά. Η ελληνική αστυνομία είχε ειδοποιήσει τις ιταλικές αρχές, σχετικά με το ύποπτο πακέτο, και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Μπολόνια, λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα, κι οδηγήθηκε σε ειδική ζώνη του αεροδρομίου που είχε αποκλειστεί.




Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

«Η αστυνομία βρήκε το πακέτο που είχε σταλεί στον Berlusconi κι έπιασε φωτιά ενώ το ήλεγχε. Η εκρηκτική ύλη είναι ακόμα άγνωστη και βρισκόμαστε στην διαδικασία της επαλήθευσης. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι θα μπορούσε να είναι ένα πακέτο παρόμοιο με εκείνο το οποίο εστάλη στην Angela Merkel», ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας.






Το δέμα είχε φορτωθεί σε αεροπλάνο της ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών ΤΝΤ που απογειώθηκε στις 21:40 χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με δρομολόγιο Παρίσι-Λιέγη- Ρώμη.

Μικρής ισχύος βόμβες εξερράγησαν χθες στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Ρωσίας στην Αθήνα, ενώ πακέτο που πιθανολογείται ότι περιείχε εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε στο γραφείο της καγκελαρίου Μέρκελ, σ' ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...