«Θρύλος» μέχρι τέλους!

«Θρύλος» μέχρι τέλους!
Τη θέλησή του να παραμείνει στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της καριέρας του εξέφρασε ο άσος των «ερυθρόλευκων» Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος.


Στην επίσημη σελίδα της Διοργανώτριας Αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος τόνισε ότι αισθάνεται πολύ καλά στον Ολυμπιακό και θέλει να μείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του στον Πειραιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Τοροσίδη στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague ΟΠΑΠ:

1. Μέχρι στιγμής έχεις πετύχει 3 γκολ σε 9 αγώνες, αν και δεν είσαι επιθετικός. Θεωρείς ότι ένα από τα προτερήματα του φετινού Ολυμπιακού είναι ότι μπορούν να σκοράρουν παίκτες από όλες τις θέσεις;

«Πιστεύω και εγώ ότι όντως αποτελεί ένα από τα βασικά προτερήματα της ομάδας μας αυτό.  Άλλωστε έχει αποδειχθεί στα μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς έχουν ήδη σκοράρει οκτώ παίκτες. Όσον αφορά εμένα, προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα και όταν μου δίνεται η ευκαιρία μέσα στο παιχνίδι να πετύχω γκολ, προσπαθώ να μην την χάσω».

2. Εντός έδρας έχετε 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με γκολ 14-1. Θεωρείς ότι το Καραϊσκάκη αλλά και η δύναμη του κόσμου σάς δίνει μεγάλη ώθηση;

«Κοιτάξτε, σίγουρα το Καραϊσκάκη και ο κόσμος μάς δίνουν μια πολύ μεγάλη ώθηση και παράλληλα λειτουργούν υπέρ μας επηρεάζοντας και την ψυχολογία του κάθε αντιπάλου μας, ωστόσο εμείς προσπαθούμε να παίζουμε το ίδιο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει τόσο εντός όσο και εκτός έδρας».

3. Πώς βλέπεις μέχρι στιγμής το φετινό πρωτάθλημα; Ποια είναι τα στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει από το περσινό;

«Έχουμε διανύσει σχεδόν το ένα τρίτο του πρωταθλήματος και μπορούμε να πούμε ότι από αυτά που έχουμε δει έως τώρα, πρόκειται για ένα δυνατό πρωτάθλημα με κύριο συστατικό του τις ανατροπές που έχουν γίνει σε αρκετά παιχνίδια. Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με το περσινό, πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για να δούμε την εξέλιξη που θα έχει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου».

4. Με πόσους βαθμούς θεωρείς ότι μπορεί μια ομάδα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και ποιo πιστεύεις ότι είναι το όριο των βαθμών για τη ζώνη του υποβιβασμού;

«Πιστεύω ότι οι εβδομήντα βαθμοί, λίγο πάνω ή λίγο κάτω, μπορούν να αναδείξουν πρωταθλητή. Εμείς δεν μπαίνουμε σε τέτοιους υπολογισμούς και σκέψεις και κοιτάζουμε να ασχολούμαστε μόνο με το παιχνίδι που έχουμε κάθε φορά μπροστά μας. Όσο για το βαθμολογικό όριο που αφορά τη ζώνη του υποβιβασμού ποτέ δεν μπορείς να πεις με ακρίβεια. Εξαρτάται πάντα από το πόσους βαθμούς συγκεντρώνουν οι ομάδες που βρίσκονται λίγο πάνω από το επίπεδο αυτής της ζώνης».

5. Ποιο θεωρείς ότι είναι το σημείο «κλειδί» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Ένα πρωτάθλημα κρίνεται πολλές φορές από μικρές και θεωρητικά για πολλούς ασήμαντες λεπτομέρειες, ωστόσο πιστεύω ότι το βασικό "κλειδί" είναι η επιτυχία στα παιχνίδια με τις λεγόμενες μικρές ομάδες. Άλλωστε και εμείς πέρυσι εκεί χάσαμε τον τίτλο. Πιστεύω ότι όποιος συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς σε αυτά τα παιχνίδια, φτάνει πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

6. Θα ήθελες να παραμείνεις μέχρι το τέλος της καριέρας σου στον Ολυμπιακό ή έχεις σκεφτεί να κάνεις το «άλμα» και να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

«Είναι ένα θέμα που ομολογουμένως δεν το έχω σκεφτεί. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά στον Ολυμπιακό και είμαι ευχαριστημένος τόσο από την ομάδα, όσο και από την παρουσία μου εδώ. Σαν σκέψη πάντως η παραμονή μου στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της καριέρας μου δεν είναι μακριά από αυτό που θέλω και αισθάνομαι».

7. Ποιον ποδοσφαιριστή θα ήθελες συμπαίκτη σου στον Ολυμπιακό από ελληνικές ομάδες και γιατί;

«Δεν θα ήθελα να πω. Δεν πιστεύω ότι είναι δική μου δουλειά να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι ποδοσφαιριστές που παίζουν στη χώρα μας, όμως γι’ αυτά τα θέματα αρμόδιοι είναι η διοίκηση και ο προπονητής».

8. Φέτος, έγιναν αρκετές μεταγραφές και παρ' όλα αυτά η ομάδα έχει δέσει αρκετά γρήγορα. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνουμε καθημερινά στο Ρέντη, δουλεύοντας πάνω στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής. Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα των παικτών που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, παίκτες που ταιριάζουν απόλυτα στη συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία».

9. Ποια θα ήταν τα 3 πράγματα που θα έκανες για να αντιμετωπίσεις τα φαινόμενα βίας;

«Η βία είναι όντως μια μάστιγα για τον αθλητισμό, ωστόσο φέτος τα κρούσματα έχουν μειωθεί αισθητά. Πιστεύω ότι χρειάζεται κάτι απλό. Περισσότερη δουλειά στην πρόληψη και στην κατανόηση από μέρους των φιλάθλων ότι η βία όχι μόνο δεν βοηθά κανέναν, αντίθετα δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα που αγαπούν. Το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα, μια απόλαυση, ένας τρόπος διασκέδασης, αν θέλετε, στον οποίο όλοι θέλουμε να υπάρχει μόνο η ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι στα γήπεδα».

10. Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν ποδοσφαιριστή που ξεκινάει τώρα την επαγγελματική του καριέρα;

«Να είναι προσηλωμένος τόσο στους προσωπικούς του στόχους, όσο και σε αυτούς της ομάδας που παίζει. Η καθιέρωση και η καταξίωση έρχονται πιστεύω μέσα από τη σκληρή δουλειά, την υπομονή και βέβαια από την αυτοπεποίθηση που πάντα πρέπει να έχει ο καθένας μας».

11. Επόμενος αγώνας με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Ένας ακόμη «τελικός» και ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου;

«Τελικοί είναι όλα τα παιχνίδια για εμάς. Στόχος μας, όπως και στους μέχρι τώρα αγώνες, είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί που θα μας φέρουν ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου».
12. Κεφάλαιο Εθνική ομάδα: Ποιοι είναι στόχοι σου και τι περιμένεις;

Η Εθνική ομάδα είναι η ύψιστη τιμή για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Και μόνο το να φορέσεις τη φανέλα της είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πόσο μάλλον να καθιερωθείς και να έχεις την ευκαιρία να προσφέρεις όσο περισσότερα μπορείς. Στόχος μου, όπως και όλων των παικτών της Εθνικής ομάδας, είναι τώρα η πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012. Έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται, έτσι ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να συμμετάσχει σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση».

Αγαπημένο...

Φαγητό: Γεμιστά

Χρώμα: Μαύρο-Κόκκινο

Αυτοκίνητο: smart

TV-Show: Το νησί

Χόμπι: Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο

Τραγούδι: Μου αρέσουν τα ελληνικά και είναι περισσότερα από ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...