Η αποθέωση του κ. Ψινάκη...


Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Στον πρώτο δήμο της χώρας, πρώτος δημοτικός σύμβουλος και με σεβαστή διαφορά από τον δεύτερο εξελέγη ο μάνατζερ και τηλεοπτικός αστέρας Ηλίας Ψινάκης.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε πως έχει στην κυριολεξία σαρώσει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των σταυρών προτίμησης: έως τώρα έχει... ξεπεράσει τους 8.500! Το γεγονός αυτό ως φαινόμενο χρειάζεται διερεύνηση από ειδικούς. Από εκείνους που μελετούν κοινωνικές συμπεριφορές. Οφείλουν να μας εξηγήσουν πώς συμβαίνει και τόσες χιλιάδες άνθρωποι -όχι απαραίτητα χαμηλής κοινωνικής μόρφωσης ή παιδείας- επιλέγουν για δημοτικό σύμβουλο για την πρωτεύουσα της χώρας έναν άνθρωπο με τα χαρακτηριστικά του κ. Ψινάκη. Και τα οποία είναι λίγο ώς πολύ γνωστά από την τηλεόραση και απολύτως καμία σχέση δεν έχουν με τα προαπαιτούμενα κάποιου που καλείται να συμμετάσχει στη διοίκηση του μεγαλύτερου δήμου.

Και αν οι ειδικοί οφείλουν απαντήσεις για τη συγκεκριμένη στάση ενός σημαντικού κομματιού της κοινωνίας, ανάλογες απαντήσεις οφείλουν και οι ισχυροί διαμορφωτές της κοινής γνώμης που κυρίως πρέπει να αναζητηθούν στα ιδιωτικά κανάλια. Εκείνα τα οποία, χάριν της τηλεθέασης, θυσιάζουν τα πάντα και παράλληλα δεν διστάζουν να προβάλλουν περίπου ως επιτυχημένα πρότυπα τύπους σαν τον κ. Ψινάκη.

Απαντήσεις ωστόσο συγκεκριμένες οφείλουν και πολιτικοί που εκμεταλλεύονται τη δημοφιλία αυτού του είδους για να συλλέξουν ψήφους. Να μας διευκρινίσει δηλαδή ο κ. Κακλαμάνης αν, τοποθετώντας τον κ. Ψινάκη στα ψηφοδέλτιά του, προσδοκούσε να βελτιώσει τη βρώμικη, υποβαθμισμένη και παρακμιακή πρωτεύουσα ή αν πολύ απλά η ανάγκη επανεκλογής του τον οδήγησε σε τέτοιου είδους επιλογές...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...