Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Βουλγαρίας


Ζητήματα διμερούς και ευρύτερου περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, στη Σόφια, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Δημήτρης Δρούτσας και Νικολάι Μλαντένοφ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλγαρικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δρούτσας, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην επίσημη επίσκεψή του στη βουλγαρική πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Ελλάδας για την ισότιμη ένταξη της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν.



Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών -σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΕΞ- συζητήθηκαν οι προτάσεις τροποποίησης της Συνθήκης για την Ε.Ε., όπως και η δημιουργία μηχανισμού στήριξης των κρατών-μελών με δημοσιονομικές και οικονομικές δυσχέρειες. Το 2011 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα η δεύτερη κοινή συνεδρίαση της βουλγαρικής και της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση, ο κ. Δρούτσας ευχαρίστησε και για τη βουλγαρική συμμετοχή στην ευρωπαϊκή αποστολή ελέγχου και παρακολούθησης των ελληνοτουρκικών συνόρων.
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...