Την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τους πρώην υπουργούς αναμένουν οι εφέτες ανακριτές της υπόθεσης Βατοπεδίου!

  Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των τριών πρώην υπουργών σχετικά με τις ανταλλαγές του Δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου βρίσκονται οι εφέτες-ανακριτές της υπόθεσης.
 Αν το Δικαστικό Συμβούλιο, που θα συγκροτηθεί μετά από κλήρωση στην Βουλή από 2 Αρεοπαγίτες και 3 Συμβούλους Επικρατείας με τους αναπληρωτές τους, αποφασίσει ότι πρέπει να κινηθεί η διαδικασία σε βάρος των τριών πρώην υπουργών για δίκη τους ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου συμπαρασύρονται και τα μη πολιτικά πρόσωπα που επίσης παραπέμπονται μαζί με τους πολιτικούς.
Σε διαφορετική περίπτωση, μη παραπομπής σε δίκη των πρώην υπουργών, η δικογραφία για την υπόθεση επιστρέφει στους εφέτες ώστε να ολοκληρώσουν την ανάκριση και να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των κατηγορούμενων μη πολιτικών προσώπων.
  Η απολογία του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΚΕΔ κ. Γκράτσιου στην εφέτη ειδική ανακρίτρια κ. Ειρ.Καλού ,που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, ήταν ουσιαστικά η τελευταία που ελήφθη πριν την απόφαση της Βουλής για το θέμα των υπουργών. Ο κ. Γκράτσιος, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 80 χιλιάδων ευρώ και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, παρέδωσε στην εφέτη πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο επαναλαμβάνει την θέση των στελεχών της Κτηματικής Εταιρίας ότι ήταν εκτελεστικά όργανα σε πολιτικές «ρητές και ασφυκτικώς δεσμευτικές» αποφάσεις. Τονίζει μάλιστα ότι στην ΚΕΔ εμφανίστηκε ως δεδομένη και αδιαμφισβήτητη η κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας δεδομένου - όπως αναφέρει - ότι ο έλεγχος των τίτλων άνηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ζητούσε την ανταλλαγή.
Ο κ. Γκράτσιος επισημαίνει πολλές φορές ότι η ΚΕΔ δεν είχε περιθώρια αντίδρασης σε όσα είχαν αποφασιστεί αφού:«Η κοινή υπουργική απόφαση - σ. σ. Μπασιάκου και Δούκα - κατέστησε την ΚΕΔ απλό διεκπεραιωτή μίας στρατηγικής επιλογής της πολιτείας, αφήνοντας στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, την ΚΕΔ σε ρόλο απλού πληρεξουσίου για την υπογραφή των συμβολαίων των ανταλλαγών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...