Απολύσεις στη Βουλή

«Απολύεστε!» είπε η λογίστρια στους τρεις σεβριτόρους το καφενείου της Βουλής κάνοντας την Παρασκευή τους σαν την συννεφιασμένη Κυριακή του Τσιτσάνη.
Και δεν είχαν καν περάσει καν τρεις μέρες από τον ερχομό της Τρόϊκας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι απολύσεις ήρθαν ξαφνικά με το πρόσχημα των περικοπών και της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Άφωνοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του καφενείου παρακολουθούσαν την σκηνή της απόλυσης μην θέλοντας να το πιστέψουν. «Ο Ανδρέας γαμώτο μου ήταν αυτές τις μέρες μες στην τρελή χαρά, καθώς όπου να΄ναι θα γίνει μπαμπάς. Και ο άλλος ο συνάδελφός μας ο Μάρκος είχε μόλις γίνει πατέρας. Που στο διάολο να πάνε τώρα για δουλειά; Και η Ελένη που ήταν εκεί στο γραφείο τι θα κάνει τώρα χρονιάρες μέρες;» σχολίασε με οργή ένας εκ των υπαλλήλων. «Ρε συ, αυτός δεν έχει πληρώσει ακόμη τους προμηθευτές που έρχονται και φωνάζουν για λεφτά σε μας θα χαριστεί; Λέει στους προμηθευτές ότι τους παίρνει τηλέφωνο από τη Βουλή και κείνοι ενώ σκοτώνονται να του φέρουν υλικά ,στη συνέχεια βλασφημούν την ώρα που ήρθαν καθώς λεφτά δεν βλέπουν!» επεσήμανε ένας ακόμη υπάλληλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...