Η νέα ταινία του Ντ.Μπόιλ ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με μια πραγματική ιστορία ανοίγει η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στο Ολύμπιον. Πρόκειται για την ταινία 127 ώρες του Ντάνι Μπόιλ.Ο πολυαναμενόμενος Μαύρος Κύκνος του Ντάρεν Αρονόφσκι κλείνει την αυλαία του Φεστιβάλ το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου.
Η ταινία 127 ώρες του Ντάνι Μπόιλ (Slumdog Millionaire) αφηγείται την ηρωική περιπέτεια του νεαρού αναρριχητή Άρον Ράλστον, τον οποίο υποδύεται ο Τζέιμς Φράνκο. Πριν από επτά χρόνια, ο Ράλστον κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μια σχισμή βράχου, ωστόσο κατόρθωσε να επιβιώσει και να διασωθεί. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραλίγον θανάσιμης περιπέτειάς του, η οποία διήρκεσε συνολικά 127 ώρες, ο ήρωας επανεξετάζει τη ζωή του, ανακαλεί στη μνήμη αγαπημένα του πρόσωπα και αναμετριέται με τα προσωπικά του όρια και αδυναμίες. Βασισμένος στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ράλστον με τίτλο «Between a Rock and a Hard Place», ο Ντάνι Μπόιλ επιστρέφει μετά το οσκαρικό Slumdog millionaire, και συνεργάζεται ξανά στο σενάριο με τον βραβευμένο Σάιμον Μποφόι. Ο Μπόιλ συνθέτει με την αναγνωρίσιμη σκηνοθετική του μαεστρία, μια υπαρξιακή ιστορία με αριστοτεχνικά κλιμακούμενο κρεσέντο και δημιουργεί ένα κλειστοφοβικό αλλά και αισιόδοξο one-man show, όπου η ανθρώπινη θέληση υπερνικά αποφασιστικά την απομόνωση και τα φυσικά εμπόδια, για να αποδείξει, τελικά, ότι ο άνθρωπος είναι τόσο εύθραυστος όσο και δυνατός. Η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο Ολύμπιον με την πολυαναμενόμενη ταινία Μαύρος κύκνος του Ντάρεν Αρονόσφκι, με πρωταγωνιστές τους Νάταλι Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Γουινόνα Ράιντερ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ και Μίλα Κούνις, η οποία μάλιστα απέσπασε το βραβείο καλύτερης νέας ηθοποιού στο φεστιβάλ Βενετίας. Η Νίνα είναι μια τελειομανής μπαλαρίνα ενός νεοϋορκέζικου θιάσου, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα τόσο του θριάμβου -καθώς ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον ρόλο της ζωής της στη «Λίμνη των κύκνων»-, όσο και της κατάρρευσης, αφού η δοκιμασία αυτή θα την εξωθήσει στα άκρα. Ο Μαύρος κύκνος αποτελεί μια σπουδή χαρακτήρων με έντονο άρωμα γυναίκας, αισθησιασμό, «χορογραφημένη» φωτογραφία, αλλά και τολμηρές σκηνές που έχουν προκαλέσει αίσθηση. Η μουσική του Τσαϊκόφσκι εντείνει την εσωτερική πάλη της κεντρικής ηρωίδας, η ζωή της οποίας ταυτίζεται τραγικά σχεδόν με την τέχνη της. Μέσα σε ένα μυστηριώδες παιχνίδι όπου κυριαρχούν ο ανταγωνισμός, τα πάθη, η σεξουαλικότητα και οι εμμονές, η Νίνα μεταμορφώνεται σε έναν πανέμορφο κύκνο ο οποίος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην λαμπερή και την κατασκότεινη όψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...