Συμμετοχή των τραπεζών στη διάσωση επιχειρήσεων ζητά το υπουργείο Εργασίας

Το νομοσχέδιο με τους όρους υπό τους οποίους θα υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών καταρτίζει το υπουργείο Εργασίας. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι μέρος του κόστους για τη διάσωση των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν πρέπει να αναληφθεί από τις τράπεζες. Επίσης, ανέφερε ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν θα «σπάνε» τον κατώτατο μισθό των 740 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε: «Oι τράπεζες θα πρέπει να κληθούν να αναλάβουν μερίδιο από το κόστος διάσωσης των εταιριών που θα χρησιμοποιήσουν τον μηχανισμό για τις επιχειρησιακές συμβάσεις».

Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί τα κριτήρια βάσει των οποίων μια επιχείρηση θα θεωρείται ότι κινδυνεύει προκειμένου να μπορεί να συνάπτει επιχειρησιακές συμβάσεις, ο κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι «κάτω από 740 ευρώ δε θα υπογράφει κανείς επιχειρησιακή σύμβαση»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας επισήμανε, δε, ότι το Μνημόνιο είναι διαπραγματεύσιμο, όχι ως προς το σύνολο του, αλλά σε επιμέρους διατάξεις, που μπορεί να βελτιωθούν.

«Το ΠΑΣΟΚ, δεν θα πρέπει να ξεχνά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Είμαστε προετοιμασμένοι για μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνικό πρόσωπο» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά.

«Το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό, δεν συμμερίζομαι την άποψη του κ. Πάγκαλου ότι είναι ευλογία» τόνισε η κ. Γιαννακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...