Ο αντίκτυπος των εκλογών στα διεθνή ΜΜΕ

Στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, δεν κάλεσε τον τόπο σε εθνικές εκλογές στέκονται τα διεθνή ΜΜΕ, σε μια πρώτη αντίδραση στο διαφαινόμενο σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Το Reuters έχει τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν καλεί επείγουσες εκλογές» και αναφέρει ότι στην ομιλία του είπε ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας.



Το Bloomberg έχει τίτλο «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Παπανδρέου προηγείται στις κρίσιμες εκλογές σ την Ελλάδα». Αναφέρει ότι το κυβερνόν κόμμα κερδίζει όπως δείχνουν τα πράγματα τις οκτώ από τις συνολικά 13 περιφέρειες. Προσθέτει, δε, ότι η αποχή από τις εκλογές ήταν μεγάλη, με τη συμμετοχή να αγγίζει μόλις το 60%.

Το BBC σε σχετικό άρθρο του γράφει: «Η κυβέρνηση των Ελλήνων Σοσιαλιστών μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές - κλειδί». Ο συντάκτης του κειμένου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο «ντέρμπι» που διαδραματίζεται σε τρεις περιφέρειες, ενώ επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Γ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «εκλογές - δημοψήφισμα», με φόντο την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνησή του.



Με τίτλο «Η ελληνική κυβέρνηση παγιώθηκε», η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» κάνει εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα του α' γύρου, ενώ δίνει έμφαση στο μεγάλο ποσοστό της αποχής των Ελλήνων πολιτών.



Ιδιαίτερη αναφορά στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών κάνει και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, το άρθρο του οποίου έχει τίτλο «Ο Παπανδρέου αποκλείει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες». Επισημαίνει ότι η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, εξαιτίας της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει, αλλά και της συνακόλουθης ένταξής της στο Μνημόνιο.




Για «Νίκη των Σοσιαλιστών στην Αθήνα» κάνει λόγο η ισπανική «El País», υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι η εκλογική διαδικασία στιγματίστηκε από ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...