"Ανεξέλεγκτο και ύποπτο πάρε-δώσε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος"

Σπατάλες, αυθαιρεσίες και υπερβάσεις νομιμότητας στη διαχείριση πόρων του Περιφερειακού Ταμείου;

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ;»




Μιλώντας στο «Ράδιο Ωμέγα», στους δημοσιογράφους Κ. Μάγνη και Κ. Κορτέση ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος απεκάλυψε ότι έχει καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές και αδιαφανείς διαδικασίες στην εξόφληση έργων που εκτελέστηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.



Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, «ζητώ σήμερα από τον Περιφερειάρχη κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, να δώσει στη δημοσιότητα τον πίνακα κατανομής του ποσού των 500.000 που έφθασε από την Αθήνα για εξόφληση έργω που ήδη έχουν εκτελεστεί. Πρέπει να μας πει τα κριτήρια βάσει των οποίων, κάποιους εξόφλησε και άλλους όχι» και συνέχισε:


«Δεν πιστεύω ότι η Κυβέρνηση της «διαφάνειας», έχει δώσει εντολές να γίνονται κρυφές συναλλαγές και μάλιστα, αφού προηγουμένως καταβληθεί αρμοδίως το γρηγορόσημο». Ο κ. Νικολόπουλος είπε ακόμα ότι θα ζητήσει εξηγήσεις και τα έγγραφα στη Βουλή από τους προϊστάμενους Υπουργούς της Π.Δ.Ε.


Εξ άλλου, με ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, καταγγέλλει «χορό» αυθαιρεσιών, σπατάλες για ταξίδια, δημόσιες σχέσεις και δραστηριότητες προβολής και υπερβάσεις νομιμότητας σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις Τεχνικής Βοήθειας στη διαχείριση των πόρων του Περιφερειακού Ταμείου.


Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, επικαλούμενος καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, φέρεται να έσπασε υπογεγραμμένες, από την προηγούμενη Διοίκηση, συμβάσεις με αναδόχους αποζημιώνοντάς τους και να αυξάνει σημαντικά τα έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών και προβολής μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο και την Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, φέρεται και να δέχεται αιτιάσεις για υπερβάσεις νομιμότητας της υφιστάμενης νομοθεσίας για την διακοπή αλλά και για την επανακατάρτιση των συμβάσεων Τεχνικής Βοήθειας, για υπέρβαση της νομιμότητας στη διαχείριση των πόρων του Περιφερειακού Ταμείου, για κατάργηση της διαγωνιστικής διαδικασίας στη διαχείριση πόρων της Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ, όπως επίσης και για άλλα θέματα διαχείρισης.

Τα ερωτήματα προς τους Υπουργούς και τι ζητά να καταθέσουν πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...