Ξεκινούν την Παρασκευή οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Πολεμική Αεροπορία



Στις 5, 6, 7 και 8 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν αύριο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, με τον επίσημο εορτασμό στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας.

Την ίδια ημέρα θα τιμηθούν με το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως 112 στρατιωτικοί από 9 μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας για τις έξοχες ή μέχρι αυτοθυσίας πράξεις τους.

Οι 112 στρατιωτικοί προέρχονται από τις πτέρυγες Μάχης στη Λάρισα (28), το Βόλο (16), τη Θεσσαλονίκη (9), την Τανάγρα (13), τη Σούδα (16), τον Άραξο (8), την Ανδραβίδα (13), και τις μονάδες της Αεροπορίας στην Καλαμάτα (8) και το Καστέλι (1).

Εξάλλου την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική Βάση της Τανάγρας αεροπορική επίδειξη από αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν για τον εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των μονάδων, ενώ θα υπάρξουν στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις μονάδες.

Στις 6 Νοεμβρίου θα τελεστεί μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην αεροπορική Βάση της Δεκέλειας, Η είσοδος των επισκεπτών θα επιτραπεί από τις 12:00 έως τις 17:00, ενώ θα υπάρξει ειδική σφράγιση επιστολών ΕΛΤΑ.

Παράλληλα, αερολέσχες και αεραθλητικά σωματεία θα διοργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις σε αεροπορικές βάσεις.

Τέλος, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τις μονάδες στις 5 και 7 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00 και την 8η Νοεμβρίου από 13:00 έως 17:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...