Εμμένει ο Δημαράς στην απόφαση να παραιτηθεί

Εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα την 1η Ιανουαρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δημαράς, αν και, όπως αναφέρει, πολλοί εκ των ψηφοφόρων της Κίνησης του στις περιφερειακές εκλογές, του ζητούν να μην προχωρήσει στην απόφασή του αυτή.
Ορισμένα δημοσιεύματα τον έφεραν να μην εμμένει στην δήλωσή του περί παραιτήσεως, αλλά σήμερα σε γραπτή ανακοίνωσή του αποσαφηνίζει ότι ισχύει εκείνη η δήλωσή του τη νύκτα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο, στη σημερινή του δήλωση υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια στον περιφερειακό και στον κεντρικό πολιτικό στίβο θα συνεχιστεί, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι πιθανόν να επεξεργάζεται την ιδέα για νέο πολιτικό σχηματισμό.

Η δήλωση Δημαρά:
«Ευχαριστώ τους συντρόφους μου, τους συναγωνιστές και τις χιλιάδες των απλών πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής. Τους κατανοώ και ακόμα πιο πολύ τους είμαι ευγνώμων για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους. Με συγκινούν, γιατί με την ανιδιοτέλεια που τους χαρακτηρίζει, μου ζητούν να μην παραιτηθώ από την βουλευτική μου έδρα. Όμως, θα μου επιτρέψουν να τους πω ότι, η δήλωσή μου τη νύχτα των εκλογών ισχύει. Γνωρίζουν καλά και τους διαβεβαιώνω, ότι η προσπάθειά μας και στον περιφερειακό, αλλά και στον πολιτικό στίβο θα συνεχιστεί. Όσοι βιάστηκαν να παίξουν στον στίβο της πολιτικής αναξιοπιστίας, να βρουν τους πρωταγωνιστές αλλού. Σε αυτούς που, άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν αμέσως μετά, με θύματα τα εκατομμύρια των απλών εργαζόμενων πολιτών. Άλλωστε, οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουν ανάγκη την αξιοπιστία και το ήθος των πολιτικών. Γιατί, έτσι μόνο θα δυναμώνει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Γιατί, έτσι μόνον θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Γιατί έτσι μόνο, θα προστατεύεται η εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας δίκαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...