Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ!

Σαν το παραμύθι με τον βοσκό που φώναζε στα ψέμματα λύκος και όταν εμφανίστηκε δεν τον πίστευε κανείς έχουν γίνει οι έκτακτες ανακοινώσεις της ΕΜΥ.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα πνίγηκε στο νερό η Αθήνα και δεν είχε εκδοθεί ούτε ένα έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ. Πριν από 2 ημέρες εκδόθηκε έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Δυτική Ελλάδα τα οποία όμως δεν ήρθαν ποτέ!
Σήμερα εκδόθηκε άλλο ένα δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή.
Πιο αναλυτικά:
Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα το Σάββατο σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Μέτρα προστασίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...