Συνεδρίασαν σήμερα μέχρι αργά οι πρόεδροι των ΤΕΙ!

Συνεδρίαζαν ως αργά απόψε οι πρόεδροι των ΤΕΙ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και επεξεργάστηκαν ζητήματα που αναφέρονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα συζήτησαν και το κείμενο αλλαγών που προτείνει το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τριμελούς γραμματείας ΤΕΙ, «Παρά την κατ’ αρχήν θετική διάθεσή των, οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των ΤΕΙ διεπίστωσαν ότι το κείμενο όχι μόνο δεν εντάσσει τα ΤΕΙ στον Ενιαίο Χώρο τής Ανωτάτης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πρακτική, αλλά με ρυθμίσεις που προωθούνται σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας θίγονται και υποβαθμίζονται ΤΕΙ, τόσο θεσμικά όσο και λειτουργικά. Παράδειγμα, οι διορισμοί 300 μελών ΔΕΠ έναντι ουδενός στα ΤΕΙ.
Η Σύνοδος διαμαρτύρεται για την αναστολή εκτέλεσης μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που δίδουν κύρος στα ΤΕΙ αλλά και στους πτυχιούχους τους και καταγγέλλει όσους δρουν αντίθετα προς την πολιτική τής μιας Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...