"Μαύρισαν" τον Κανά


Στους χαμένους αυτών των δημοτικών εκλογών είναι και ο πρώην Κοινοτάρχης Κιμώλου Αγγελέτος Κανάς, που από την πρώτη Κυριακή τέθηκε εκτός μάχης. Ο Αγγελέτος Κανάς, φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος -σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές- που εξασφάλιζε τα εκρηκτικά για την τρομοκρατική οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" και θεωρούνταν ως ο βασικός βομβιστής της οργάνωσης που φέρεται το όνομά του να αναφέρεται ακόμη στα Αρχεία της Στάζι.
Ο Αγγελέτος Κανάς έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της οργάνωσης ΕΛΑ.


Αρχικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Του επεβλήθη πρόστιμο 22.000 ευρώ αλλά έκανε αίτηση αποφυλάκισης -η οποία έγινε δεκτή- και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο Αγγελέτος Κανάς όμως στο εφετείο κρίθηκε: κατά πλειοψηφία 3-2 αθώος για απλή συνέργεια σε εκρήξεις μέχρι τέλη του 1993 και αθώος επίσης κατά πλειοψηφία 4-1 για απλή συνέργεια σε εκρήξεις το 1994. Ομόφωνα αθώος για απλή συνέργεια στην έκρηξη της ΑΣΟΕΕ το 1995 και επίσης ομόφωνα αθώος για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών στην Τερψιθέα. Ως προς το σκεπτικό τρεις δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία συνδρομής και δύο ότι δεν υπήρχε δόλος. Ακόμη κρίθηκε αθώος (3-2) για απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών το 1991 και το 1992. Αθώος κηρύχθηκε κατά πλειοψηφία 4-1 για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού Βέλλιου και σε ότι αφορά το αδίκημα σε βάρος των επιβαινόντων στο λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.
Το όνομα του πρώην Κοινοτάρχη Κιμώλου είχε έρθει στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο και τον Ιούνιο του 2009 όταν μέλη της "ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ" δολοφόνησαν στον πεζόδρομο της οδού Δρακοπούλου στα Πατήσια, τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα.
Ο 40χρονος αστυνομικός που φρουρούσε την πρώην σύζυγο του Αγγελέτου Κανά, Σοφία Κυριακίδου, που ως "μάρτυρας προστασίας" είχε καταθέσει στην υπόθεση του ΕΛΑ. Ο αστυνομικός βρισκόταν μέσα σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, όταν τρεις άγνωστοι πλησίασαν από τα αριστερά και δεξιά του οχήματος και άνοιξαν μαζικά πυρ εναντίον του με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι από 15 κάλυκες. Η Αστυνομία αποδόσει στον Αγγελέτο Κανά το ψευδώνυμο «Τζωρτζ» και τον θεωρούσε ένα από τα παλαιότερα μέλη του ΕΛΑ που ειδικεύτηκε στην κατασκευή κάθε είδους αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και μετεκπαιδεύθηκε από την οργάνωση του Κάρλος.
Ο ίδιος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και είχε αποδώσει την εμπλοκή του στον ΕΛΑ στην πρώην γυναίκα του, Σοφία Κυριακίδου και στην διαμάχη που έχει μαζί της εδώ και χρόνια.
Στον μικρό δήμο Κιμώλου ο κ. Κανάς πήρε 423 ψήφους και ποσοστό 39,31% ενώ ο αντίπαλός του 653 ψήφους και ποσοστό 60,68%.
http://www.crimesonair.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...