Ικανοποίηση στην ηγεσία της ΕΛΑΣ για την ομαλή εξέλιξη της πορείας του Πολυτεχνείου - Η Αστυνομία εκτιμά τη συμμετοχή σε σχεδόν διπλάσια απο την περσινή!

Την ικανοποίηση τους δήλωσαν απόψε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου και ο γ.γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρης Τασούλας οι οποίοι επισκέφθηκαν την ΓΑΔΑ για να συγχαρούν τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στα μέτρα, για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε υπερήφανος, γιατί, όπως είπε, δεν έπεσε ούτε μία μολότοφ, παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν από μικρή ομάδα νεαρών, και η πορεία για το Πολυτεχνείο εξελίχθηκε με ειρήνη και ασφάλεια. Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, ο κ. Οικονόμου είπε οτι αυτοί που τα δημιούργησαν ήταν πολλοί λίγοι και τα επεισόδια δεν πήραν έκταση λόγω της αυτοκυριαρχίας των αστυνομικών. Σε οτι αφορά τις προσαγωγές ο κ. Οικονόμου είπε οτι έφτασαν τις 50, απο τις οποίες εκτιμάται οτι τουλάχιστον 15 θα εξελιχθούν σε συλλήψεις.Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί ενώ για ιδιώτες είπε οτι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση εκτός απο την περίπτωση ενός νεαρού που παρελήφθη απο ασθενοφόρο απο το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων για το Γενικό Κρατικό Αθηνών και ο ίδιος δήλωσε οτι δέχθηκε μια κροτίδα στο πόδι. Σχετικά με την καταγγελία από δύο φωτορεπόρτερ, σύμφωνα με την οποία τους χτύπησαν αστυνομικοί, ο κ. Οικονόμου είπε οτι αν υπάρχει τέτοιο περιστατικό είναι καταδικαστέο και θα διερευνηθεί.

Τέλος τόνισε οτι δεν υπάρχουν ζημιές εκτός απο ενα τζάμι στην ΕΤΕ Αμπελοκήπων και σε ενα ΙΧ. Σχετικά με το μέγεθος της πορείας η αστυνομία εκτιμά οτι συμμετείχαν περισσότερα απο 20.000 άτομα και ότι ήταν σχεδόν διπλάσια απο την περσινή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...