Συναντήθηκε με τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής

Συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, και του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, με το Δ.Σ. των ξενοδόχων της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε σήμερα.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κασσάνδρας. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής. Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη προβολής της περιοχής ενώ ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον υπουργό για τη στήριξη που δόθηκε στη Χαλκιδική μέσω του «You in Greece».

Επισήμαναν ότι πρέπει να ενισχυθεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» προκειμένου να μπορεί να δεχθεί περισσότερους επισκέπτες και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις συζητήσεις που γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

Εκτός των άλλων τόνισαν την ανάγκη ανάπτυξης περιοχών για γκολφ στη Χαλκιδική αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας θεματικού πάρκου στον Άγιο Μάμα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς του υπουργείου για τη διευκόλυνση των Ρώσων τουριστών στο θέμα της βίζας και τα θετικά αποτελέσματα που έχουν αποφέρει.

Τέλος επισήμαναν ότι η Χαλκιδική μπορεί να αναπτυχθεί ως προορισμός περιβαλλοντικής δράσης δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό προϊόν και αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης η οποία μπορεί να στηρίξει ολόκληρη την περιφέρεια.

Ο κ. Γερουλάνος συμφώνησε απόλυτα στην ανάγκη προβολής της περιοχής και ανάδειξης της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» το οποίο έχει στόχο να κάνει τη Θεσσαλονίκη ελκυστικό προορισμό, να αναδείξει την μοναδική της ταυτότητα, να ενισχύσει την εξωστρέφεια της και να συσπειρώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κάθε χρόνο ένας πολιτισμός θα φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη: το 2011 η Μέση Ανατολή και το Ισραήλ, το 2012 η Νοτιοανατολική Ευρώπη, το 2013 η Κίνα και το 2014 η Ρωσία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται στην περιοχή τόσο για την τουριστική όσο και για την πολιτιστική ανάπτυξη μέσω του ΕΣΠΑ. Είναι προφανές ότι η στήριξη και η ανάδειξη αρχαιολογικών, βυζαντινών και άλλων μνημείων αποτελούν πυλώνα για την προώθηση της περιοχής ως ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις της Χαλκιδικής και ευρύτερα της βορείου Ελλάδος με αγορές όπως το Ισραήλ (από 1/5 έως 20/10/2010, στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής σημειώθηκε αύξηση προσέλευσης ισραηλινών επισκεπτών κατά 200%) αλλά και να εδραιωθούν οι τουριστικές σχέσεις με τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Σημείωσε ότι η περιοχή επλήγη ιδιαιτέρως εξ αιτίας της πτώσης της κίνησης από Αγγλία και Γερμανία (εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης στην Αγγλία, του κλεισίματος τριών τουριστικών γραφείων, αλλά και της δυσφήμισης της Ελλάδας από το γερμανικό Τύπο).

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως χωρίς να σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τις παραδοσιακές μας αγορές είναι σημαντικό να χτίσουμε σχέσεις και με νέες ανερχόμενες αγορές που εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...