Θεσσαλονίκη - Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 Με μαζικές πορείες που πέρασαν μπροστά από το μέγαρο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκαν το βράδυ στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις διαφορετικές πορείες, από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 με τους φοιτητικούς συλλόγους, από το ΠΑΜΕ, από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι τέσσερις πορείες ξεκίνησαν από το προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και από την Καμάρα.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν από τα πιο ειρηνικά και μεγαλύτερα σε όγκο, συλλαλητήρια των τελευταίων ετών όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά του μνημονίου και της τρόικα. Εξαίρεση αποτέλεσαν μικρο επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όπου ορισμένα άτομα που αποσπάστηκαν από τα μπλοκ των διαδηλωτών, εκτόξευσαν πέτρες σε υποκατάστημα τράπεζας και στο κτίριο της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών, προκαλώντας μικροζημιές.
  Οι πορείες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, όπου φώναξαν συνθήματα και έκαψαν συμβολικά μια αμερικανική σημαία. Σ' ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η Τροχαία από νωρίς το απόγευμα διέκοψε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στην περιοχή.
 Αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν γύρω από το ΑΠΘ μέχρι το βράδυ, ενώ στο χώρο του πανεπιστημίου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...