Στην κορυφή ξανά ο Ολυμπιακός, «εκτόξευση» για την Καβάλα

O Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στο «Καραϊσκάκη», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League.


Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αν και αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες βασικών της παικτών, επιβλήθηκε με 3-0 του «δικέφαλου» του Βορρά και επέστρεψε στη κορυφή της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό, έχοντας όμως … μισό παιχνίδι λιγότερο (το β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Εργοτέλη).

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» (και) στη σημερινή αναμέτρηση ήταν ο… συνήθης ύποπτος, Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βέλγος στράικερ πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα της ομάδας του (34’, 72’), ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη νίκη των Πειραιωτών, οι οποίοι έφτασαν στο τελικό 3-0, χάρη σε γκολ του Ρόμενταλ στο 87’.

Από εκεί και πέρα, σημαντική νίκη, η οποία την… εκτόξευσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σημείωσε η Καβάλα επί της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Χένρικ Κάσπερτσακ (έκανε ντεμπούτο με την μακεδονική ομάδα) χάρη σε τέρματα των Βουτσίτσεβιτς (13’) και Ονουάτσι επικράτησε με 2-1 της «Ένωσης», η οποία «ξύπνησε» αργά στο ματς και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Σκόκο στο 87’.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο «δικέφαλος» υποχώρησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, αποκτώντας μάλιστα και… συγκάτοικο.

Ο λόγος γίνεται για τον Άρη, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 της Κέρκυρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες, μετά την ήττα από τον Ηρακλή.

Oι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τον Τσέζαρεκ στο 34΄, ενώ ο Πορτίγια στις καθυστερήσεις του αγώνα «έγραψε» το τελικό 2-0.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα, από εκεί και πέρα, πήρε ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Μάντζιου επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της Λάρισας, στερώντας έτσι τη δυνατότητα από τους «βυσσινί» να αποχαιρετήσουν με νίκη την ιστορική τους έδρα, το «Αλκαζάρ».

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο Ατρόμητος και ο Εργοτέλης, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Περιστέρι.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 6' με τον Σαγκανόφσκι, όμως στο 65΄ ο Λεάλ πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης για τον Εργοτέλη, ο οποίος σημειωτέον πήρε την πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Χθες ο Παναθηναϊκός, έχοντας στον πάγκο τον Γιάτσεχ Γκοχ, ο οποίος επιστρατεύτηκε μετά το «διαζύγιο» με τον Νίκο Νιόπλια, νίκησαν με ανατροπή 4-2 τον μαχητικό Ηρακλή, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι του Παναθηναϊκού αποτέλεσε «καθρέφτης», για τις αδυναμίες και τα προτερήματά της ομάδας, για τον νέο τεχνικό του τριφυλλιού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, μαζί με τον Νικόλα Πατέρα.

Ο νεοπροσληφθείς προπονητής των νταμπλούχων είδε τους Μάρα (20’) και Πίτου Γκαρσία (21’) να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων στον «γηραιό» και να υπερτονίζουν τις αμυντικές αδυναμίες των «πράσινων».

Εν συνεχεία όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε και τις επιθετικές αρετές της νέας του ομάδας, η οποία με τέρματά των Γκαρσία (30’), Σισέ (45’, 50’) και Πετρόπουλου έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε τη νίκη με 4-2.

Σημαντική νίκη όμως, σημείωσε σήμερα και η Ξάνθη. Οι Ακρίτες, χάρη σε τέρματα των Μαρσελίνιο (69') και Ελινγκτον (79') επικράτησαν με 2-0 του Πανσερραϊκού, και γεύτηκε το «νέκταρ» της νίκης, έπειτα από έξι αγωνιστικές.

Νωρίτερα, στην αναμέτρηση, που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Super League, Ολυμπιακός Βόλου και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Πανθεσσαλικό».

Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ με τον Ορόθκο στο 32', ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τον Μάρτιν στο 53’.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 1-1
53' Μάρτιν-32' Ορόθκο


Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-0

69' Μαρσελίνιο, 79΄Ελινγκτον

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-2

30' Λουίς Γκαρσία, 45', 50' Σισέ, 75' Πετρόπουλος-20' Μάρα, 21' Πίτου Γκαρσία

Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-1 (6' Σαγκανόφσκι - 65' Λεάλ)
Αρης-Κέρκυρα 2-0 (34' Τσέζαρεκ, +90' Πορτίγια) Λάρισα-Πανιώνιος 0-1 (42' Σάμαρης)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 (37`, 72` Μιραλάς, 87` Ρόμενταλ)
Καβάλα-ΑΕΚ 2-1 (14` Βουτσίτσεβιτς, 47` Ονουάτσι - 86` Σκόκο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 11 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 24 -10αγ.

. Παναθηναϊκός 24

3. Καβάλα 18

4. ΠΑΟΚ 17

5. ΑΕΚ 16

. Αρης 16

7. Ηρακλής 15

. Ολυμπιακός Βόλου 15

9. Αστέρας Τρίπολης 14

. Κέρκυρα 13

11. Ξάνθη 11

. Πανσερραϊκός 11

. Λάρισα 11

14. Ατρόμητος 11

. Πανιώνιος 10

15. Εργοτέλης 10-10αγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...