Συνάντηση Λοβέρδου με Πανεπιστημιακούς γιατρούς για τις εργασιακές σχέσεις



 Για εργασιακές σχέσεις δυο ταχυτήτων έκαναν λόγο οι πανεπιστημιακοί γιατροί, με τους οποίους συναντήθηκε και συζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
 Όπως τόνισαν στον υπουργό, οι γιατροί της περιφέρειας είναι ίσως οι μόνοι που τηρούν τον νόμο και δεν λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία, παρότι είναι γνωστό ότι οι γιατροί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να λειτουργούν τα ιατρεία τους.
Οι πανεπιστημιακοί γιατροί ζήτησαν από τον υπουργό υγείας να καθορίσει το πραγματικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων όσων απασχολούνται στο ΕΣΥ και στο Πανεπιστήμιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν πανεπιστημιακοί γιατροί από τις 7 ιατρικές σχολές της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των πανεπιστημιακών κλινικών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
 Ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε κατ' αρχήν, να καταλαμβάνει την θέση του αναπληρωτή διευθυντή σε όσα δημόσια νοσοκομεία έχουν πανεπιστημιακές κλινικές, γιατρός που θα εκλέγεται από την γενική συνέλευση πανεπιστημιακών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στον τρόπο χορήγησης της ιατρικής ειδικότητας. Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, συνάντησε εκπροσώπους των ιατρικών εταιριών της χώρας με τους οποίους συζήτησε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον χώρο της υγείας καθώς και τις όποιες παρεμβάσεις και προτάσεις τους, προκειμένου να βελτιωθούν σημαντικά οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους έλληνες πολίτες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...