Πιθανές καθυστερήσεις στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων...





Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλει η Νομαρχία Λάρισας για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών και ιδιαίτερα για την έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Ωστόσο προειδοποιεί ότι φέτος ίσως υπάρξουν δυσκολίες, για δύο λόγους:
Πρώτον, είναι η ιδιομορφία των εκλογών λόγω της εφαρμογής για πρώτη φορά του νέου διοικητικού συστήματος «Καλλικράτης».
Δεύτερον, υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό- κυρίως λόγω... συνταξιοδοτήσεων που δεν αναπληρώθηκαν- με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις αν και επιστρατεύθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις.
Πάντως, για την εξυπηρέτηση υποψηφίων και κοινού θα υπάρχει και on line μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του χθες ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός επεσήμανε μεταξύ άλλων:
«Η Νομαρχία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την καλή μετάδοση των αποτελεσμάτων. Όμως, προειδοποιούμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον, ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση από τα εκλογικά τμήματα λόγω των διπλών εκλογών. Δεύτερον, οι εκλογές αυτές είναι διαφορετικές εκλογές λόγω «Καλλικράτη» και χρειάστηκε όλα να γίνουν από την αρχή, ενώ δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. Τρίτον, όπως όλες οι Νομαρχίες έχουμε αποδυναμωθεί σε προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων. Επιστρατεύσαμε όλες τις δυνάμεις μας και θα προσπαθήσουμε φιλότιμα για το καλύτερο. Θα είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, αλλά πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι θα υπάρξει χρονική υστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων, όχι φυσικά μόνο από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, αλλά αντίστοιχα και σε όλη την Ελλάδα.
Συστήνουμε στους υποψηφίους και τους πολίτες να έχουν υπομονή και τους ενημερώνουμε ότι δεν χρειάζεται να συνωστίζονται και να ταλαιπωρούνται στους διαδρόμους της Νομαρχίας, αφού υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνουν στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας ή στο www.ekloges.larissa.gr και να λαμβάνουν απευθείας γνώση για τη ροή των αποτελεσμάτων.
ΣΥΣΚΕΨΗ
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν και σε χθεσινή σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας Λάρισας με εκπροσώπους των ΜΜΕ που έγινε με σκοπό την καλύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων σ’ αυτές τις εκλογές που χαρακτηρίζονται από έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων και υποψηφίων.
Όπως εκτιμήθηκε στη σύσκεψη ενδέχεται ο χρόνος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών αυτή την Κυριακή να είναι διπλάσιος σε σχέση με άλλες εκλογικές χρονιές, λόγω της σύνθετης και πρωτόγνωρης διαδικασίας.
Τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοματοποιημένης έκδοσης αποτελεσμάτων έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρία με την εθελοντική συνδρομή στη διαδικασία, στελεχών του τμήματος Πληροφορικής.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Σημειώνεται ότι για τις φετινές εκλογές έχουν συσταθεί 606 εκλογικά τμήματα, αντί των 494 που ήταν στις βουλευτικές εκλογές του 2009, συνεπώς πολλοί εκλογείς θα ψηφίσουν σε διαφορετικά τμήματα από αυτά που ψήφιζαν στο παρελθόν . Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα από τα προγράμματα εκλογής που τοιχοκολλούνται έξω από τα εκλογικά τμήματα, τη Νομαρχία και το Δήμο ή στο τηλέφωνο 2413-506-465 της Ν.Α.
Στο Νομό Λάρισας θα ψηφίσουν φέτος 250.162 βασικοί εκλογείς αντί 250.333 που ήταν πέρυσι.
Υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο θεσμός του ετεροδημότη εκλογέα και συνεπώς όλοι οι εκλογείς δύνανται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στο δήμο ή την κοινότητα, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.
Εκλογείς που για οιαδήποτε αιτία δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου ή της Κοινότητας στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων των οποίων είναι γραμμένοι αρκεί να προσέλθουν και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια.
Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την 7η Νοεμβρίου 2010 και θα διαρκέσει από ώρα 07.00 έως ώρα 19.00.
eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...