Αντ.Σαμαράς: ‘Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φοβίσει τον κόσμο πια, γιατί φοβάται το ίδιο’



Ψήφο κατά του μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι τα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Παπανδρέου δεν τον φοβίζουν και ότι η ΝΔ είναι έτοιμη στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πάρει την ευθύνη των βουλευτικών εκλογών. Ο κ. Σαμαράς απάντησε στο ερώτημα για το αν θα συμμετείχε σε οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας: «Το πρόβλημά μας δεν είναι να μοιράσουμε υπουργεία. Το πρόβλημά μας είναι να αλλάξει η καταστροφική πολιτική της ασφυξίας. Και να υιοθετηθεί Πολιτική Ανάκαμψης και Ανάπτυξης. Όποιος θέλει να μοιράσει υπουργεία με μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτική ασφυξίας, ας το κάνει. Όχι εμείς! Εμείς θα επιμένουμε για ριζική στροφή στην Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη. Κι αυτό το μήνυμα θα στείλει ο Ελληνικός λαός».

Επιτέθηκε ξανά στον κ. Παπανδρέου και στον κ. Πάγκαλο για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους χαρακτηρίζοντας παράνοια τις διαφορετικές τους δηλώσεις: «Είναι παράνοια, να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει ότι «αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους», κι ύστερα να βγαίνει ο αντιπρόεδρός του και να λέει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι κακό πράγμα και δεν πρέπει να την αποκλείουμε!». Συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιος από τους δύο δεν ξέρει τι λέει εκτός αν έχουν κρυφή ατζέντα και ο Αντιπρόεδρος προετοιμάζει τον κόσμο.

«Η πολιτική του Μνημονίου δεν αποτρέπει τη χρεοκοπία. Τη φέρνει πιο κοντά. Εκείνοι μπορεί να την έχουν δεχθεί, αλλά εμείς την απορρίπτουμε! Και ο λαός την απορρίπτει, για να μπορέσει να διαφυλάξει το μέλλον του. Γιατί το παρόν του το έχουν ήδη λεηλατήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε ξανά στο διακύβευμα των δημοτικών εκλογών: «Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι, αναγκαστικά, να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα: Ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Κι ότι οι υποψήφιοι που είναι «εξαρτήματα» της κυβέρνησης και «απολογητές» του Μνημονίου εκπροσωπούν αυτό που πρέπει να ηττηθεί, για να προχωρήσει η χώρα σε άλλο δρόμο». Είπε ακόμη ότι «αν δεν αποδοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική και οι μνημονιακοί υποψήφιοι την επομένη των εκλογών θα ληφθούν κι άλλα μέτρα».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φοβίσει τον κόσμο πια, γιατί φοβάται το ίδιο. Κι επειδή φοβάται, προσπαθεί να εκβιάσει το λαό με πρόωρες εκλογές». Απάντησε δε και στην χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη: «με κατηγόρησε γιατί δεν ζητώ πρόωρες εκλογές. Αν τις ζητούσα να είστε βέβαιοι ότι θα με κατηγορούσε για το αντίθετο. Για μια ακόμα φορά αγνοεί το Σύνταγμα και παίζει επικίνδυνα με τους θεσμούς. Μέσα στην απελπισία του για τη σύγχυση και την αναστάτωση που προκάλεσε η ανεύθυνη εκβιαστική συμπεριφορά του, ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι εκβιασμοί δεν περνούν και ούτε γίνονται άλλοθι απόδρασης.
Θα προστατεύσω το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση και αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη πρόωρων εκλογών, εγώ είμαι εδώ! Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ! Η Παράταξη μας είναι εδώ!».

Μιλώντας στο ακροατήριο του ακριτικού νομού ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον μεταναστευτικό νόμο λέγοντας: «η κατάργηση του πρωτοφανούς αυτού μεταναστευτικού νόμου είναι προτεραιότητά μας, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Και μαζί, η ενσωμάτωση όσων αντέχει η Ελληνική Κοινωνία και το κλείσιμο των συνόρων για όσους δεν αντέχουμε». Έστειλε μήνυμα στην Τουρκία: «αν θέλει η γειτονική Τουρκία καλές σχέσεις με την Ελλάδα, πρέπει να βοηθήσει ώστε να ανακοπεί το ρεύμα της λαθρομετανάστευσης, που περνάει από τα εδάφη της. Μέχρι στιγμής το βοηθάει. Κι αυτό παραμένει σοβαρό «αγκάθι» στις σχέσεις μας μαζί της».
http://www.politis-gr.com/?p=6324

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...