Μιά ''ανάσα'' από την οικονομική βοήθεια η Ιρλανδία




Η ''μπότα'' των ΔΝΤ-Ε.Ε-ΕΚΤ ''πάτησε'' από χθές στο Δουβλίνο και η δεκαμελής αντιπροσωπεία τους ξεσκονίζει τα δημόσια οικονομικά της Ιρλανδίας αλλά και τα βιβλία των τραπεζών της.
Ενδεικτική της κρισιμότητας των στιγμών είναι η δήλωση του ιρλανδού υπουργού οικονομικών : “Η χώρα είναι ξεκάθαρο ότι θα χρειαστεί κάποια µορφή εξωτερικής βοήθειας, ιδιαίτερα για τις τράπεζες” ,βοήθεια με τη μορφή δανείου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εξελίξεις έχουν πάρει καταιγιστική μορφή και μάλλον ολοκληρώνονται αφού πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Eπίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Olli Rehn ακύρωσε προγραμματισμένη ομιλία του στη Φραγκφούρτη,σε συνέδριο τραπεζών,για να παραμείνει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με ένα πιθανό πακέτο οικονομικής ενίσχυσης για την Ιρλανδία.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση τουεκπρόσωπου τύπου του Rehn, Amadeu Altafaj : “Τώρα είναι ώρα να μείνουμε στις Βρυξέλλες”.

Ταυτόχρονα με την τραπεζική κρίση όπως είναι φυσικό έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα και οι Irish Times γράφουν για τον Ιρλανδό πρωθυπουργό : “ σπατάλησε την ανεξαρτησία για μια γερμανική διάσωση με λίγα σελίνια συμπάθειας από το Βρετανό υπουργό Οικονομικών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...