«ΠΑΟ-μετρικό» χαμηλό!

«ΠΑΟ-μετρικό» χαμηλό!
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν στο παγωμένο Καζάν, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η ώρα Ελλάδος θα είναι 19:30. Το θερμότερο θα βρίσκεται κοντά στο μηδέν (λίγο πάνω, λίγο κάτω) και οι «πράσινοι» θα πρέπει, υπό αυτές τις συνθήκες, να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το «Τσεντράλνι». Το www.sport-fm.gr σάς βάζει στο …κλίμα!

Σας πληρώνουν ένα αξιοπρεπές ποσό για να ταξιδέψετε χωρίς στάση για 90’ με μηχανή, μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Στο μεταξύ, το θερμόμετρο θα είναι κολλημένο στους «-2». Το φόντο της Εθνικής Οδού, η εικόνα δηλαδή που θα λαμβάνετε μέσα από το κράνος, θα είναι κάτασπρη από το χιόνι και, τέλος, θα φοράτε ένα τζιν κι ένα μπουφάν, τα οποία θα είναι βρεγμένα (όπως αντιλαμβάνεστε οι πιθανότητες να παγώσουν πάνω στο κορμί σας θα είναι… περισσότερες από 100%!).

Αυτά είναι πάνω- κάτω τα δεδομένα. Αναλογιστείτε τα, τώρα, και πείτε την αλήθεια. Όσο αξιοπρεπή κι αν ήταν τα λεφτά που θα σας έδιναν, θα το κάνατε; Ολίγον τι μακάβριο δεν ακούγεται;

Ε, λοιπόν, απόψε όταν θα αράξετε στην ζεστασιά του καναπέ σας, με την πίτσα στο ένα χέρι και την μπυρίτσα στο άλλο, σκεφτείτε το καλά, πριν ουρλιάξετε: «Ρε Καραγκούνη. Σπάσε την μπάλα σωστά στον Σισέ να κολλήσει το παστέλι να τελειώνουμε. Σταμάτα να τρέμεις σαν το ψάρι, τόσα λεφτά παίρνεις… Τιτίκα!».

Ποδοσφαιρόφιλοι αδέρφια μας, σοβαρευτείτε. Το έργο των παικτών του Παναθηναϊκού, είναι πιο δύσκολο απ’ ότι φαντάζεστε. Δεν είναι λίγοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που την έχουν «πατήσει» εκεί… ψηλά, στα κρύα. Ρωτήστε και την Μπαρτσελόνα. Ακούει Ρουμπίν και τρέχει (εντάξει, υπερβολές… Αλλά ούτε πέρυσι, ούτε φέτος οι «μπλαουγκράνα» τα έχουν καταφέρει κόντρα στους Ρώσους)!

Σε ρωσικό έδαφος, ο Παναθηναϊκός, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δεν έχει προϊστορία. Πολλοί όμως έχουν έντονες αναμνήσεις από τις μάχες με ομάδες που προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και κυρίως από αυτή με τη Ντιναμό Κιέβου το 95-96 (η ιστορία με τις γούνες). Το θέμα μας, παρ’ όλα αυτά, δεν είναι το παρελθόν του «τριφυλλιού» στα… κρύα, αλλά οι συνθήκες που πρόκειται να αντιμετωπίσει απόψε.

Το ρωσικό πρωτάθλημα άρχισε τον Μάρτη και ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα. Η Ρούμπιν βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έξι πόντους πίσω από τη Ζενίτ. Το γήπεδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, δεν θα είναι παγωμένο και το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά.

Στο Καζάν αυτή την περίοδο νυχτώνει από τις 14:30! Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, η θερμοκρασία πιθανότατα θα κυμανθεί μεταξύ -1 και 2 βαθμών κελσίου, ενώ η υγρασία υπολογίζεται να είναι 88% . Το θετικό είναι ότι μάλλον δεν θα βρέξει και δεν θα χιονίσει.

Πάντως, η προπόνηση των «πράσινων», τη Δευτέρα στην έδρα της Καζάν, πραγματοποιήθηκε κάτω από πρωτοφανείς για την ομάδα συνθήκες. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε σε ένα ομιχλώδες τοπίο, το οποίο δεν θύμιζε σε τίποτα "Παιανία". Ένα σύννεφο είχε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του «Τσεντράλνι», κάνοντας κομματάκι δύσκολη την ζωή της παρέας του Σισέ.

Μέσα στην σκοτεινιά, μέσα στην «αραχνιά», το "τριφύλλι" θα δώσει ίσως τον πιο σημαντικό του αγώνα για φέτος στην Ευρώπη και θα διεκδικήσει παράλληλα το πρώτο του «τρίποντο». Πράγμα διόλου εύκολο. Κι ας τόνισε ο Νιόπλιας στη Συνέντευξη Τύπου, ότι: «Έχει κρύο, αλλά όχι χιόνια ή βροχή. Όλα τα άλλα, μας φαίνονται φυσιολογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...