"Σισέ: Ο τελευταίος Έλληνας θεός"




Για μια ακόμη φορά ένα ευρωπαϊκό έντυπο "αποθεώνει" τον Γάλλο επιθετικό του Παναθηναϊκού. Τώρα ήρθε η σειρά της ισπανικής εφημερίδας “EL PAIS”, που έκανε λόγο για τον "παράδεισο" που βρήκε ο παίκτης στην Παιανία.
Το αφιέρωμα που φιλοξενεί η ισπανική εφημερίδα ακολουθεί τον Γάλλο ποδοσφαιριστή και στα προηγούμενα "βήματα" της καριέρας του, μέχρι που βρήκε την ποδοσφαιρική του "Ιθάκη" στον Παναθηναϊκό.

Το αφιέρωμα της "EL PAIS":

"Ο Σισέ έζησε τα πάνω και τα κάτω πριν θριαμβεύσει στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αντιμετωπίζει απόψε την Μπαρτσελόνα. "Ο Σισέ είναι το καπρίτσιο μου" λέει υπερήφανα ο Νίκος Πατέρας, ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της ομάδας. Αυτό αρέσει στον Σισέ, ότι μπορεί πια να χαμογελάει συνεχώς οδηγώντας στον δρόμο για το Κορωπί, περιτριγυρισμένος από πορτοκαλιές και ελαιόδεντρα για να φτάσει στην αθλητική πόλη του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν όμως πάντα τόσο εύκολα για αυτόν..."

Τα παιδικά χρόνια του Σισέ

"Έφτασε γρήγορα στο ποδοσφαιρικό εργοστάσιο της Οσέρ, σπίτι παικτών όπως ο Καντονά, ο Φερέρι και ο Λαμουσί. "Με εμένα θα γίνει κάποιος στο ποδόσφαιρο" έλεγε τότε ο θρυλικός Γκι Ρου (προπονητής του στην Οσέρ) και δεν έκανε λάθος για τον Σισέ ο οποίος έτρεχε τα 100 μέτρα σε 11 δευτερόλεπτα και έγινε έπειτα 2 φορές πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος (2002 και 2004) κερδίζοντας τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ. Τη χειρότερη επιλογή του», αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο περιγράφει την… θητεία του Σισέ στην Λίβερπουλ, ως μια στιγμή που όλα πήγαν πολύ άσχημα για την καριέρα του".

Όταν άρχισε το "ταξίδι" στον Παναθηναϊκό

"’Είναι τρελό" αναφώνησε όταν αφίχθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος παρουσία 7.000 φιλάθλων με σημαίες του Τριφυλλιού και της Γαλλίας. Στην Αθήνα, με μισθό 2,5 εκατομμύρια και την συλλογή του από αυτοκίνητα (Κάντιλακ, Μπέντλεϊ, Σεβρολέτ Καμάρο, Πόρσε Καγιέν, Χάμερ...) μένει σε ένα τριάρι με θέα τη θάλασσα στη Βούλα και πισίνα στην ταράτσα. Εκεί περνά τις περισσότερες ώρες του παίζοντας DJ Hero, ένα παιχνίδι μουσικής στο playstasion.

"Του αρέσει να ζει στα άκρα. Είναι γρήγορος και το ίδιο καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά και στο κεφάλι.", παραδέχεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, προπονητής του Ολυμπιακού μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο μεταξύ τους ντέρμπι. "Είναι ο αγαπημένος των φιλάθλων" λένε στην ομάδα του. Μεταξύ άλλων επειδή ανάμεσα στα περισσότερα από τα 40 τατουάζ του, έχει και ένα που γράφει "To νταμπλ 2009-2010" για το περσινό νταμπλ και την κορυφή των σκόρερ που κατέκτησε με 23 γκολ (φέτος έχει 10 σε 11 ματς). Εξαιτίας αυτών αναδείχθηκε και κορυφαίος παίκτης της Superleague, όπου κατά την απονομή δήλωσε: "Δεν είμαι μόνο ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά είμαι μόνο ένας από τους εξαιρετικούς του οπαδούς”, καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...