Για δεύτερη φορά επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Επιδαύρου!

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη φορά, επαναληπτικές εκλογές στον καποδιστριακό Δήμο Επιδαύρου στις 5 Δεκεμβρίου και ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί, θα διοικήσει ένα Δήμο που έχει καταργηθεί με το σχέδιο Καλλικράτης, για λίγες ημέρες.
Το παράλογο αυτό φαινόμενο των επαναληπτικών εκλογών, αρχίζει από την ανακήρυξη των υποψηφίων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές του 2006. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 συμμετείχαν τρείς συνδυασμοί, του Νικόλαου Βρεττού, του Αλέξανδρου Λυμνιάτη και του Νικόλαου Γεώργα.
Τις εκλογές κέρδισε ο συνδυασμός Γεώργα, και λίγο μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο ζητώντας την ακυρότητα του συνδυασμού του εκλεγμένου Δημάρχου, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός του δεν έπρεπε να ανακηρυχτεί, διότι δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών που όριζε ο νόμος, αφού μετά την κατάθεση και πριν την ανακήρυξη μια γυναίκα από το συνδυασμό Γεώργα δήλωσε αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο.
Μετά από δικαστική διαμάχη που έφτασε στο ΣτΕ το 2008, προκηρύχθηκαν και διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές με την συμμετοχή των ίδιων συνδυασμών και ψηφοδελτίων που συμμετείχαν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006. Από την εκλογική διαδικασία επανεξελέγη Δήμαρχος Επιδαύρου ο κ. Γεώργας.
Αμέσως μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε και πάλι στην δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των εκλογών, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός του κ. Γεώργα που επανεκλέγει δήμαρχος δεν έπρεπε να συμμετάσχει καθόλου αφού έμειναν ίδια τα ψηφοδέλτια και δεν υπήρχε η ποσόστωση. Υπήρξε και πάλι μια μακρά δικαστική διένεξη, που πριν από λίγο καιρό, το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε εκ νέου τον κ. Λυμνιάτη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στηθούν και πάλι κάλπες με απόφαση του νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλου, στις 5 του προσεχούς Δεκεμβρίου στον Δήμο Επιδαύρου, μεταξύ των συνδυασμών του Λυμνιάτη και Βρεττού, αποκλειομένου πλέον του συνδυασμού Γεώργα. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι στις 6 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Επιδαύρου θα αλλάξει χέρια για δέκα περίπου ημέρες, ενώ παλιά και νέα αρχή θα ορκιστούν σχεδόν παράλληλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...