Δεν έκλεισαν μάτι...

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας από την Αθήνα με όνειρα και ελπίδες για την επανάληψη του «θαύματος του 2008». Δυστυχώς το ταξίδι της επιστροφής από το μακρινό Καζάν δεν είχε στις αποσκευές τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς, αλλά μονάχα έναν.

Η ελπίδα βέβαια πεθαίνει τελευταία. Άλλωστε και η ευχή του πιλότου, λίγο πριν την προσγείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν τέτοια που σου άφηνε μια χαραμάδα λέγοντας «ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σε ευρωπαϊκό ταξίδι και μετά τα Χριστούγεννα». Λέμε τώρα…
Βέβαια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιξαν και ένα… τρίτο ημίχρονο στο αεροδρόμιο. Εκεί όπουτα κινητά πήραν φωτιά, όμως ούτε και το αποτέλεσμα του «Κοπεγχάγη – Μπαρτσελόνα» ήταν το ποθητό. Άρα όπως λέει και ένα τραγούδι «τώρα μας σώζει μόνο ένα θαύμα». Ο Νιόπλιας πρώτος και καλύτερος στις σχετικές κουβέντες για το ματς της Δανίας και από κοντά του και οι υπόλοιποι. Κι όλα αυτά σε μια… καμαρούλα μια σταλιά. Σε ένα αεροδρόμιο κυριολεκτικά της πλάκας, από αυτά που συναντάς σε χώρες τριτοκοσμικές και που μόνο μελαγχολία σου δημιουργεί, αλλά και ανυπομονησία να μπεις στο «σιδερένιο πουλί» και να την κάνεις μακριά. Να γυρίσεις σπίτι σου.
Στο αεροπλάνο της Aegean, με το οποίο ταξίδεψε και το gazzetta.gr, δύσκολα θα έβλεπες ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να έχει κλείσει μάτι. Από τη μία η υπερένταση που ούτως ή άλλως υπάρχει μετά από το οποιοδήποτε παιχνίδι και από την άλλη οι σκέψεις για το τι δεν πήγε εν τέλει καλά για να έρθει το τρίποντο, φτάνουν και περισσεύουν ώστε να μείνεις ξάγρυπνος.
Τα πηγαδάκια ήταν πολλά και οι κουβέντες έδιναν και έπαιρναν σε μια προσπάθεια μεταμεσονύχτιας χαλάρωσης. Ο Σισέ, με τον Γκοβού και τον Μπουμσόνγκ χαλάρωναν μετά μουσικής, ο Φρέιτας άφησε την «πρώτη θέση» και πήγε λίγο πιο πίσω για να μπει κι αυτός στις συζητήσεις και να πει στους παίκτες την άποψή του, ενώ ο Τζόρβας γνωστός «βιβλιοφάγος», δεν άλλαξε συνήθεια. Την ίδια ώρα ο Ζιλμπέρτο ηρεμούσε βλέποντας στον υπολογιστή του ένα dvd. Κατσουράνης και Καρνέζης την έβγαλαν προς… γαλαρία πλευρά, έχοντας για αρκετή ώρα μαζί τους και τον Φρέιτας.
Τα χαμόγελα ήταν πολλά στο άκουσμα της ευχάριστης είδησης της μείωσης του χρόνου για να πατήσεις και πάλι Ελλάδα. Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι από το προβλεπόμενο «τέσσερις ώρες και είκοσι λεπτά» πάμε στο «τρεις ώρες και σαράντα», κάτι που θα σε φέρει σπίτι σου μια ώρα αρχύτερα.
Μετά από ένα παιχνίδι τέτοιας έντασης χρειάζεσαι και ένα «γερό» γεύμα, κάτι που είχε προβλεφθεί. Χωριάτικη σαλάτα, σολομός με βραστή πατάτα για αρχή, ρύζι με μοσχαράκι κοκκινιστό για κυρίως. Συνοδευόμενο από μαύρο ψωμί, με κράκερς και για φινάλε δύο μικρές σοκολάτες. Μια ώρα μετά, σερβιρίστηκε και φρουτοσαλάτα, συνοδευόμενη από γιαούρτι με μέλι.
Με αυτά και με αυτά, ο πιλότος πάτησε το… γκάζι, η ομάδα επέστρεψε και πάλι στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός γυρίζει και πάλι στην ελληνική πραγματικότητα. Την Κυριακή ψηφίζεις και την Δευτέρα πηγαίνεις στο Περιστέρι για να «εξαργυρώσεις» τη μεγάλη σου νίκη στο ντέρμπι. Θέλοντας και μη το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ σβήνει για λίγες μέρες. Αν θα ξεκινήσει ξανά, θα το ξέρουμε μετά τη μεγάλη βραδιά με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...