ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΟΚΟΡΑΚΗ

Σήμερα  είναι ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα στην οικογένεια του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.Από στιγμή σε στιγμή καταφθάνει από την Νέα Υόρκη στη Χίο η σωρός της άτυχης Μαρίας Τσάκου που έφυγε εφνίδια από ανακοπή καρδιάς.  Η οικογένεια βρίσκεται ήδη στα  Καρδάμυλα , την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Στις 2 το μεσημέρι  θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στην Ράχη Καρδαμύλων. Αμέσως μετά στο κοιμητήριο που βρίσκεται δίπλα στο ναό  , στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας θα ταφεί η εκλιπούσα.
Στην νεκρώσιμη ακολουθία αναμένεται να παραστεί όλη η αφρόκρεμα του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι της χώρας ,αφού οι περισσότεροι απ'αυτούς συνδέονται με δεσμούς συγγένειας με την οικογένεια Τσάκου.Ανάμεσά τους οι οικογένειες Χρυσάνθης Λαιμού, Λιβανού, Καρρά, Ο Λέων Πατίτσας με την συζυγό του Μαριέττα Χρουσαλά, Ο Νικόλας Μαδιάς με την συζυγό του Βάσια Λόη, καθώς και η Βίκυ Καγιά με τον Νίκο Κριθαριώτη  τους οποίους είχε παντρέψει η Μαρία Τσάκου.Εν τω μεταξύ ο σύλλογος καθηγητών του Λιβανείου γενικού λυκείου Καρδαμύλων και του 1ου ΕΠΑ.Λ Καρδαμύλων  κατά την χθεσινή τους συνεδρίαση εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα.

Ο Σύλλογος καθηγητών του Λιβανείου Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων και του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων συνεδρίασαν, εκτάκτως, χθες 02 Νοεμβρίου 2010, στο γραφείο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων και αφού ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή κ. Μιχαήλ Τσατσαρώνη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων για την θλιβερή είδηση του θανάτου της ΜΑΡΙΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΣΑΚΟΥ αναγνωρίζοντας την προσφορά της οικογένειας της εκλιπούσης στη σχολική μας κοινότητα
 αποφάσισαν ομόφωνα
1.        Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία αντιπροσωπεία των Συλλόγων καθηγητών.
2.        Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στην τεθλιμμένη οικογένεια.
3.        Το ψήφισμα αυτό να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
 Καρδάμυλα, 02-11-10
         Ο Διευθυντής                       Ο Διευθυντής                     Οι Σύλλογοι        1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων      του ΓΕ.Λ.                Καρδαμύλων                               των καθηγητών
  Μιχαήλ Τσατσαρώνης              Γεώργιος Κοντός



Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. θα τελεστεί  επιμνημόσυνη  δέηση στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά. Αμέσως μετά θα τελεστεί " συγχώριο" στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος
Η οικογένεια Τσάκου αντί για στεφάνια  επιθυμεί τα χρήματα να διατεθούν  στο Γηροκομείο Καρδαμύλων η στο ίδρυμα "ΑΡΓΩ" για τα παιδιά ναυτικών με ειδικές ανάγκες.

Το κλίμα στα Καρδάμυλα είναι βαρύ, ο πόνος αβάσταχτος όπως τονίζει ο δήμαρχος  Ευάγγελος Μελιτζανής .
«Εδώ είναι βαρύ το κλίμα. Η Μαρία Τσάκου ήταν ένας τόσο ζωντανός άνθρωπος, που μέχρι χθες ήταν κοντά μας και έφυγε τόσο πρόωρα. Ήταν ένα πρόσωπο πολύ αγαπητό στην καρδαμυλίτικη κοινωνία. Είχε πάντα έναν καλό λόγο να πει σε όλους. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο μέχρι να συνέλθουμε από το σοκ».

Την προσεχή Παρασκευή θα συνέλθει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου προκειμένου να αποφασίσει σε ποιόν δρόμο θα δώσει το όνομα της Μαρίας Τσάκου ως  φόρο τιμής εις μνήμην της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...