Αυξάνονται τα κρούσματα ρατσισμού στην Κύπρο


Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο του ρατσισμού στην Κύπρο, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε προς όλα τα κόμματα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, κ. Μιχαλάκης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου καλεί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσουν το θέμα αυτό, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για συνεχόμενη αύξηση του προβλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις νεαρών Κυπρίων που εξύβρισαν ανυποψίαστους αλλοδαπούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιστολή ο αρχηγός της Αστυνομίας της Κύπρου επισημαίνει ότι: «ένα μέρος της κυπριακής κοινωνίας, και μάλιστα της νεολαίας, έχει αποπροσανατολιστεί και συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν μπορεί η ανθρώπινη λογική να συλλάβει». Μάλιστα, για να ενισχύσει τα συμπεράσματά του, αναφέρεται και στα γεγονότα που έλαβαν μέρος στις 12 Νοεμβρίου στην Ακρόπολη, όταν ομάδα νεαρών υποκινούμενων από ρατσιστικά κίνητρα δημιούργησε αναστάτωση, κυνηγώντας και τραυματίζοντας αλλοδαπούς.
Ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει στην επιστολή του πως η λύση για αυτό το πρόβλημα θα βρεθεί μόνο με μια συμμαχία από όλα τα κοινωνικά σύνολα, πέρα από σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...