Τελεσίγραφο Σαμαρά στους βουλευτές που «κοιτούν» προς τη Δημοκρατική Συμμαχία




Τελεσίγραφο στους «γαλάζιους» βουλευτές που φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την Παρασκευή. Το μήνυμα, σύμφωνα με στελέχη της Ρηγίλλης, θα είναι ότι «δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία» και όσοι δεν συμμορφωθούν θα διαγράφονται.

«Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην εσωστρέφεια» δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος στον ΒΗΜΑ 99,5. «Κάποιοι δεν θέλουν να αφήσουν την ΝΔ να κεφαλαιοποιήσει το αισιόδοξο αποτέλεσμα των εκλογών» δήλωσε επίσης στον BHMA 99,5 ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Σαμαράς εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρούς τόνους στη συνεδρίαση της ΚΟ, θέτοντας τους βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Ουσιαστικά θα ζητήσει από όσους σκέπτονται να αποχωρήσουν από το κόμμα να το πράξουν άμεσα, παραδίδοντας όμως ταυτόχρονα τις έδρες τους, καθώς έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ και δεν νομιμοποιούνται «ηθικά και πολιτικά» να εκπροσωπούν τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η αρχή των καρατομήσεων, μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έγινε την Τρίτη με τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, μετά τη δήλωσή του στον Βήμα 99,5 ότι πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα τα όργανα του κόμματος και να μην υπάρχει ασυλία σε ορισμένα πρόσωπα που «από μόνοι τους γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως».

Την Τετάρτη, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Αυγενάκης επέμεινε στη σκληρή γλώσσα κατά του Αντώνη Σαμαρά και του περιβάλλοντός του και κατήγγειλε το γεγονός ότι ενημερώθηκε για τη διαγραφή του από τα μέσα ενημέρωσης. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να προσχωρήσει στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη, ο κ. Αυγενάκης αρκέστηκε να πει ότι «αυτό δεν είναι απόφαση του ενός».

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντάται με τον πρώην υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο πρώτος αποδέκτης του τελεσιγράφου της ηγεσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με τα Νέα, τη συνάντηση την έχει ζητήσει ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος, προκειμένου να μεταφέρει στον Αντ.Σαμαρά τις θέσεις του για τις περικοπές στο χώρο της Υγείας.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας και σταθερός συνοµιλητής της κ. Μπακογιάννη διαµηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη ΝΔ, αλλά ήταν από εκείνους που προέβλεψαν ότι το κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη έχει κοινοβουλευτικό μέλλον.

Στο «μικροσκόπιο» της Ρηγίλλης παραμένουν, επίσης, οι βουλευτές Έλσα Παπαδηµητρίου, Γιώργος Κοντογιάννης, Κώστας Καραγκούνης, Μιχάλης Μπεκίρης, Σίµος Κεδίκογλου κ.ά., οι οποίοι είχαν στηρίξει την κ. Μπακογιάννη στη µάχη για τη διαδοχή Καραµανλή.

Την ίδια στιγμή «σκληροπυρηνικοί» βουλευτές της «προεδρικής φρουράς» κατηγορούν την πρώην υπουργό ότι είναι πίσω από την «εσωκομματική αποστασία» που εξελίσσεται, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα εκρηκτικό κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε πως πρέπει να προστατευθεί η συνοχή της ΝΔ και δεν θα επιτραπεί η επιστροφή σε καταστάσεις εσωστρέφειας και αποπροσανατολισμού.

Ο κ. Λυκουρέτζος σημείωσε πως «το να επιχειρεί κάποιος να φορτώσει τις δικές του ευθύνες στην ηγεσία είναι πολιτική δειλία» και κάλεσε όποιον τοποθετείται να αναλαμβάνει και την ευθύνη των όσων λέει. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχουν «μεθοδεύσεις δια ασήμαντον αφορμή».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε πως «τα κόμματα δεν είναι ναός, να μπαίνεις να βγαίνεις όποτε θέλεις· έχουν κάποιες συγκεκριμένες αρχές και πειθαρχία».



Ο κ. Καράογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κάποιοι θέλουν να μην επιτρέψουν στη ΝΔ και τους οπαδούς της να χαμογελάσουν και να κεφαλαιοποιήσουν το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών, να δημιουργηθεί το κλίμα αισιοδοξίας για τις επόμενες εκλογικές μάχες του κόμματος».



Ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη πως κάθε βουλευτής μπορεί να λέει τη γνώμη του, αλλά στα πλαίσια κανόνων και συσχέτισε χρονικά τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη με την δημιουργία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, λέγοντας «έγιναν σε ιδιαίτερα περίεργη περίοδο και αυτό δημιουργεί συνειρμούς».

Παρατήρησε ακόμα πως «είναι πιο έντιμο να πει κάποιος πως δεν με εκφράζει πια η ΝΔ» και εξέφρασε την ελπίδα «να σταματήσει εδώ αυτό το κακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...