Τα διεθνή ΜΜΕ για το β' γύρο των εκλογών


Εκτενή ρεπορτάζ με αφορμή το β’ γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών έκαναν σήμερα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τα ξένα ΜΜΕ, με αναφορές τόσο για τα αποτελέσματα και τις ανατροπές, όσο και στην επόμενη ημέρα για την ελληνική κυβέρνηση.

Στο άρθρο της, με τίτλο «Τριετή εντολή διακυβέρνησης λαμβάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός», η Wall Street Journal, δίνει έμφαση στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και στην επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στην πλειοψηφία των περιφερειών.



Το Reuters στη δημοσίευσή του με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιέζει για μεταρρυθμίσεις μετά την εκλογική νίκη», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι Σοσιαλιστές στην Ελλάδα κατάφεραν μια σημαντική νίκη, παρά το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Μνημονίου.



Για «Νίκη των Σοσιαλιστών» κάνει λόγο η γαλλική συντηρητική εφημερίδα «Le Figaro», επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανατροπή που έγινε στο δήμο Αθηναίων μετά από 25 χρόνια, με την εκλογή του Γιώργου Καμίνη.



Η ισπανική εφημερίδα El País, στο άρθρο της σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας γράφει χαρακτηριστικά ότι «Οι Έλληνες Σοσιαλιστές πέρασαν το μάθημα των αυτοδιοικητικών εκλογών», ενώ κάνουν αναφορές σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος δήλωσε χθες χαρακτηριστικά: «Μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...