ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΔΡΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΣΑΜΠΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ  ΗΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ;
Κι απάνου απ’ όλα η δόξα του πάει προς τη χώρα που είναι το Πάγγαιο το λογάρι της κ’ είν’ η Θεσσαλονίκη
βασίλισσα της, κι η Έδεσσα μάννα της, βρυσομάννα, κ’ είναι του Σλάβου τ’ όνειρο και του Ρωμιού η λαχτάρα.

Απλώνεται και οργώνεται κι ανθίζει και πατιέται στη μέση του Αλιάκμονα και του Αξιού που πάντα
ποτάμια ντεληπόταμα, Βαρδάρι και Βοστρίτσα, δε στέκουν, όλο ξεχειλάν κι αγριεύουνε και τρέχουν,
και τη φυλάγουν και τη ζουν τη χώρα, μα του κάκου, γιατί νεροσυρμές λαών κι εθνών κατοποτήρες
κυλάνε πάντα απάνου της και τήνε πλημμυρίζουν, πολιτισμένοι, βάρβαροι, παλίες, καινούριες φάρες,
και τιποτένιοι και ακουστοί γοργά και αργά διαβαίνουν, ψάχνουν εδώ, σκάφτουν εκεί, χτυπάν, παραμονεύουν…

Κωστής Παλαμάς: η φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Τρίτος


Στους Εθνικιστικούς κύκλους, είναι από λίγο έως πολύ, γνωστή η εμμονή των Εβραίων με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανοκρατίας, το εβραϊκό στοιχείο άκμαζε όχι τόσο πληθυσμιακά, αλλά οικονομικά μαζεύοντας φόρους για λογαριασμό των Τούρκων, αφαιμάζοντας τους υπόδουλους, ραγιάδες Έλληνες και καταλαμβάνοντας θέσεις “κλειδιά” στον εμπορικό τομέα (όπως ανεφοδιασμός τροφίμων στην πόλη, παλάτια πασάδων κλπ). Οι χαρακτηρισμοί της Θεσσαλονίκης που προσδίδουν οι Εβραίοι για τη Νύφη του Θερμαϊκού, είναι αποκαλυπτικοί και δεν αφήνουν κανενός είδος αμφιβολία για τις “πονηρές” τους βλέψεις: “Μικρή Ιερουσαλήμ” ή ακόμα και “Νέα Ιερουσαλήμ” και πολύ περισσότερο οι φυλλάδες που τύπωναν στα γαλλικά τις αρχές του 20ου αιώνα κι έκαναν λόγο για ανεξάρτητη Μακεδονία κι “ελεύθερη” Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερη σημαντική είναι επίσης και η ιστορική παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί όσο αφορά και τον εβραϊκό πληθυσμό της πόλης. Λένε, οι γνωστοί ανθελληνικοί κύκλοι, πως όταν μπήκε στη Θεσσαλονίκη, ο ελληνικός στρατός κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων, βρήκε, 50.000 εβραίους, 30.000 Τούρκους και 20.000 Έλληνες. Άποψη που αναπαράγει και ο νυν δήμαρχος τής Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες. Αλήθεια, πώς και δεν παρουσίασαν και “μακεδονική εθνότητα” για να είναι ακόμα πιο ορθή η υποστήριξη τους στη “λύση” της “διπλής” ονομασίας του εκτρωματικού κράτους των Σκοπίων;

Και φυσικά, κάθε άλλο παρά τυχαίες δεν είναι, οι βλέψεις για την κυριαρχία επί της πόλης της Θεσσαλονίκης της Πρωτεύουσας του Ελληνικού Βορρά. Στη μέση των εύφορων πεδιάδων της Μακεδονίας και της Εγνατία Οδού όπου ενώνει τις δύο πιο σπουδαίες Ηπείρους οδικώς: την Ευρώπη με την Ασία. Με το λιμάνι της, όπου εξάγονται αλλά και εισάγονται προϊόντα από και προς το εσωτερικό της χερσονήσου του Αίμου.

Στα γραφικά δρομάκια της εξυφαίνονται σχέδια που επηρεάζουν το Μέλλον του Έθνους μας, αφού υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα για να την ελέγχουν. Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση που μας έβαλε ως Λαό υπό τον πλήρη έλεγχο των Διεθνών Τοκογλύφων υποδουλώνοντας μας ολοκληρωτικά, φρόντισε, σ’ αυτή την τόσο σημαντική πόλη για την οικονομική ανάπτυξη του Ελληνισμού και που φυσικά αποτελεί “θέση κλειδί” και για το “Μακεδονικό” να βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της, έχοντας ως δήμαρχο, κάποιο που θα εκπληρώνει τις επιθυμίες της και προσταγές των αφεντικών της.

Με χυδαία δημοσιεύματα δημοσιογράφων που χρυσοπληρώνουν, προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα “ακομμάτιστων” δημάρχων (το ίδιο κάνουν και στην Αθήνα) ώστε να κερδίσουν την εύνοια μεγαλύτερης μερίδας Ελλήνων που έχει απηυδήσει με την κοινοβουλευτική κομματοκρατορία. Και θέλουν να προσεγγίσουν τους Έλληνες κι ας βγαίνουν με τις ψήφους των αλλοδαπών γιατί καθώς μαρτύρησε ο πολύς κύριος Μπουτάρης, το δύσκολο είναι να “αλλάξουν τις νοοτροπίες” των Ελλήνων. Οι… “ακομμάτιστοι” δήμαρχοι, βρίσκονται σε απόλυτη “αρμονία” με τα κελεύσματα των κυβερνώντων στα κρίσιμα εθνικά θέματα: Μακεδονικό, λαθρομετανάστες.

Ο κύριος Μπουτάρης, ως ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στοχεύει και ως δήμαρχος να διαπρέψει στον τομέα αυτό και να φέρει 300.000 Τούρκους που θα επισκέπτονται ως … “τουρίστες” την επαρχία τους, το “Γιουνανιστάν”! Για να το κατορθώσει αυτό, θα δώσει σε ένα κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης το όνομα του σφαγέα του Ελληνισμού…

Θα τρίζουν τα κόκαλα των Ελλήνων στη Γη της Ιωνίας που μαρτύρησαν στα χέρια του προαιώνιου εχθρού που καθοδηγούσε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατουρκ και που τα νεκρά σώματά τους έμειναν άταφα, τροφή στα όρνια και στα σκυλιά. Κι όταν ο νεκρός, μένει άταφος , η ψυχή του, στοιχειώνει και τριγυρνά στη Γη, όπως ορίζει η παράδοση του Λαού μας, που χάνεται στα βάθη του χρόνου. Νεκροί που με το Αίμα το Ελληνικό, σφράγισαν και μαρτύρησαν την Αλήθεια που διαλύει τα εφήμερα ψεύδη των ανθρώπων.

Και θα ‘ναι αυτές οι ψυχές αυτές των Νεκρών μας, θείες δυνάμεις που μας παραστέκουν στο Δίκαιο Αγώνα μας για τη Λευτεριά της Πατρίδας μας που κάνουμε εναντίον όλων όσων θέλουν τους Έλληνες υπόδουλους, σκλάβους των χρημάτων και ραγιάδες που σκύβουν ελεεινοί και περιφρονημένοι το κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...