Η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει...

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη και οι δικαιολογίες του για την πρωτοφανή αύξηση κατά 40% στα Διόδια των Μαλγάρων στερούνται κάθε λογικού επιχειρήματος.

Και θα ήταν απλώς απαράδεκτες αν δεν υποδείκνυαν την ασυδοσία της κυβέρνησης. Είναι επικίνδυνο για τη χώρα, σε μία εποχή που τα εισοδήματα συμπιέζονται δραματικά και μεγάλες κατηγορίες πολιτών αγωνιούν για την επιβίωσή τους, η κυβέρνηση να προβαίνει, αιφνιδιαστικά και ανεύθυνα, σε μία πρωτοφανή αύξηση κατά 40% στα διόδια, όχι μόνο των Μαλγάρων – όπως ψευδώς ανέφερε ο κ. Υφυπουργός – αλλά και στη λειτουργία δύο νέων διοδίων στη Λαμία.
Ενώ, χωρίς να δηλώνονται, επίκεινται και άλλες αυξήσεις και άλλα διόδια. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά: Καμία αναπροσαρμογή, καμία συντήρηση και καμία πολιτική δεν δικαιολογούν την αύξηση στα διόδια της χώρας, κατά 40%. Υπενθυμίζουμε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Ρέππα τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την 17η Οκτωβρίου 2009, περί “μείωσης των διοδίων”, οι οποίες – όπως αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά – ήταν ψέματα προς λαϊκή κατανάλωση.

Επίσης, προαναγγέλλεται -τον τελευταίο καιρό- ότι τα διόδια θα αυξηθούν και στην «Αττική Οδό».

Λήφθηκαν αποφάσεις εν κρυπτώ από το Υπουργείο Υποδομών για άμεση λειτουργία των διοδίων στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας κοντά στις Θερμοπύλες. Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για λειτουργία νέων διοδίων και μετά τη Λαμία. Ενώ -όπως αποκαλύφθηκε και από την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στις 6 Οκτωβρίου 2010- τα έργα παράκαμψης της Στυλίδας έχουν διακοπεί.
Η κυβέρνηση έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Διαχειρίζεται τις τύχες του Ελληνικού λαού με ύψιστη ανευθυνότητα, καθώς άλλα λέει κι άλλα κάνει. Οι συνεχείς παλινωδίες και οι ασυνέχειες του πολιτικού της λόγου, μαρτυρούν έλλειψη σχεδίου και οργάνωσης. Σε καιρούς κρίσης, τέτοιου είδους συμπεριφορές φοβίζουν τους πολίτες και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη δικαιολογημένη αβεβαιότητά τους για το μέλλον.
Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει εγκαίρως υπεύθυνες και προκοστολογημένες προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ τις αρνείται δογματικά, αναλαμβάνοντας έτσι στο ακέραιο τις ευθύνες που δημιουργούνται από την επιπόλαιη πολιτική του

. Μιχάλης Χαλκίδης

Βουλευτής Ημαθίας
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...