Πεταλωτής:"Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο χρεωκοπίας"!

«Φυσικά, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας, σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.Σημείωσε δε ότι η τρίτη δόση του δανείου σαφώς και θα εκταμιευθεί και ότι για την τέταρτη θα αξιολογηθεί πώς πηγαίνει η ελληνική οικονομία και θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία.
«Μέχρι τώρα, όμως, αποδείξαμε ότι υλοποιούμε τους στόχους μας και η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη και είμαστε σίγουροι ότι με τον ίδιο τρόπο θα εκταμιευθεί και η τέταρτη δόση», υπογράμμισε.Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εκταμίευση της τρίτης δόσης είναι «σκληρές» και όχι «δραματικές» και επισήμανε ότι η ίδια η τρόικα αναφέρθηκε στο λόγο για την αναβολή της συνέντευξης Τύπου που τελικά θα δώσει αύριο
.Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι με πολύ μεγάλο κόπο και με την αξιοπιστία της χώρας στο ναδίρ, η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει για τη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης, όταν, όπως πρόσθεσε, «τότε ο κ. Σαμαράς μας λοιδορούσε και μας πρότεινε, αντί μιας σοβαρής πολιτικής και υπεύθυνης πρότασης, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ιρλανδίας».
«Δυστυχώς και για την Ιρλανδία και τις χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς δεν δικαιώνεται για τις εξελίξεις, ευτυχώς, όμως, για όλους μας δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης στον οποίο πρωτοστατήσαμε», πρόσθεσε.Σημείωσε δε ότι «από τότε δουλεύουμε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε πλήρως στους στόχους που θέσαμε, να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές και να βγούμε από την κρίση».Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ακόμη ότι εκείνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση είναι να υπάρχει ένα «μαξιλάρι», ένας μηχανισμός που θα στηρίξει τις δανειακές ανάγκες των χωρών για να μην αντιμετωπίσουν τις τεράστιες δυσκολίες και κραδασμούς που πέρασε και η Ελλάδα.«Όσο υπάρχει σταθερός μηχανισμός τόσο και η δική μας οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια θα διασφαλίζεται», τόνισε και επεσήμανε ότι στη χτεσινή δήλωση των συμμετεχόντων υπουργών Οικονομικών του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ έχει προσχωρήσει και η χώρα μας.Ερωτηθείς εάν φοβάται η κυβέρνηση κλυδωνισμούς παρόμοιους με εκείνους στην Ιρλανδία, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι στην πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση είχε θέσει ζήτημα νομιμοποίησης της πολιτικής της και τόνισε ότι και από τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής προέκυψε ότι υπάρχει «πλήρης νομιμοποίηση» της κυβερνητικής πολιτικής για τη σωτηρία της χώρας.
 Εξ άλλου, ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού για το νέο στρατηγικό δόγμα, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ,ο κ. Πεταλωτής είπε ότι στη δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε νέες παραμέτρους που μπαίνουν, όπως είναι οι κλιματικές αλλαγές, ο φονταμενταλισμός και κινήματα ως επέκταση του φονταμενταλισμού.
«Είναι γνωστές οι προοδευτικές απόψεις του πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη μη χρήση βίας και φυσικά για την προσαρμογή και της παγκόσμιας κοινότητας σε ζητήματα που φέρνουν σε δύσκολη θέση ολόκληρους λαούς», συμπλήρωσε.Διευκρίνισε δε ο κ. Πεταλωτής ότι στις αναφορές του πρωθυπουργού δεν συμπεριλαμβάνονταν πολιτικά κινήματα και κινήματα πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...