Αποκλεισμός του ταμείου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου την Τρίτη!

Τον αποκλεισμό, από τις 08:00 το πρωί της Τρίτης, του ταμείου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή εισιτηρίου τριών ευρώ στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία.

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δωρεάν Πρόσβασης των Πολιτών στην Υγεία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, εξέφρασε την αντίθεσή της τόσο στην επιβολή του εισιτηρίου για τις υπηρεσίες υγείας όσο και στο «φακελάκι» που παίρνουν οι γιατροί.
Εκτός από τον αυριανό αποκλεισμό στο Ιπποκράτειο, προγραμματίζεται εντός της εβδομάδας και νέος - των ταμείων άλλου Νοσοκομείου, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτης και η γραμματέας της Ένωσης, Δάφνη Κατσίμπα. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
«Με την επιβολή εισιτηρίου στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας πλήττονται τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και «καταδικάζονται» σε θάνατο άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν» σχολίασε ο κ.Πλωμαρίτης και εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...