ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Ένα πρωτοφανές μπαράζ επιθέσεων με δέματα - βόμβες εξαπολύθηκε μέσα σε λιγότερες από 3 ώρες στην Αθήνα. Στο επίκεντρο των τρομοκρατών βρίσκονται οι πρεσβείες και οι διπλωματικές αποστολές, δημόσιες υπηρεσίες, ενω πριν από λίγο σήμανε συναγερμός και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τον εντοπισμό ύποπτου δέματος. Με ελεγχόμενες εκρήξεις εξουδετερώθηκαν δέματα που είχαν παραληφθεί από τις πρεσβείες της Βουλγαρίας, της Χιλής και σε εταιρεία ταχυμεταφορών.
Αρχικά συναγερμός για πυροτεχνουργούς και αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής σήμανε για τη πρεσβεία της Ελβετίας επί της οδού Ιασίου 2 στο Κολωνάκι. Υπάλληλος της πρεσβείας εντόπισε ένα ύποπτο δέμα ενώ ακολουθώντας τις οδηγίες της αστυνομίας για τη ασφαλή παραλαβή της αλληλογραφίας, επικοινώνησε με τον αποστολέα. Έκπληκτος διαπίστωσε ότι ο αποστολέας αγνοούσε την ύπαρξη του συγκεκριμένου φακέλου και άμεσα ενημέρωσε την αστυνομία. Ο υπάλληλος πέταξε τελικά το φάκελο στον ακάλυπτο χώρο όπου και σημειώθηκε η έκρηξη.
Λίγο αργότερα ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στη πρεσβεία της Βουλγαρίας στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 33 στο Ψυχικό, ενώ έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ρωσίας, που βρίσκεται στην οδό Λύτρα 28, επίσης στο Ψυχικό.
Σχεδόν ταυτόχρονα, δύο ακόμα ύποπτα πακέτα εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ριζάρη, στο Παγκράτι με παραλήπτες τις πρεσβείες της Χιλής και της Γερμανίας. Το ύποπτο δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό που προοριζόταν για τη χιλιανή πρεσβεία, εντοπίστηκε από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ελέγχου εισόδου της Βουλής και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.
Έπειτα από κινητοποίηση για ύποπτους φακέλους στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, επι της οδού Ακαδημίας, στην οικία του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, αλλά και στην πρεσβεία του Παναμά επί της οδού Πραξιτέλους 192 στον Πειραιά, διαπιστώθηκε πως δεν είχα κάτι ύποπτο.
Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής
«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το κοινοβούλιο» δήλωσε από την έδρα της Βουλής, ο πρόεδρος της Φίλιππος Πετσάλνικος. «Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία είναι το ίδιο ισχυρή στη χώρα μας. Προχωρούμε όλοι μαζί, για να βγει η χώρα έξω από τη δύσκολη αυτή κατάσταση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...