Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ανέργους – Μαραθώνιος συσκέψεων





Εξερχόμενος ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα ψηφιστεί.

Δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή, με την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνη, καθώς επίσης και τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδη και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλια.

Ειδικότερα, στους τρεις άξονες των δράσεων περιλαμβάνεται η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε αυτό θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.

Επιπλέον,στους άξονες των δράσεων περιλαμβάνονται εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της σύσκεψης ακολούθησε άλλη, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του συμβούλου του και πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Στη δεύτερη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και στην ουσία κατανεμήθηκαν οι ρόλοι, που σημαίνει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι σε επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους του, ο κ. Παπαδήμος με τους ευρωπαίους συμβούλους των ηγετών και ο κ. Δρούτσας με την κα Ξενογιαννακοπούλου θα δρουν σε διπλωματικό επίπεδο.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο κ. Παπακωνσταντίνου διεμήνυσε ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα των μετατάξεων, ενώ διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης της πληρωμής των δανείων από την τρόικα. Αναφερόμενος τέλος στα κλειστά επαγγέλματα δήλωσε πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο και θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...