Αντιδρούν με την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο οι βενζινοπώλες



Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.) την πολιτική εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και ζητεί από την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει τη σχετική εξαγγελία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ο.Β.Ε. σημειώνει ότι η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη κατάθεση του προϋπολογισμού 2011, ότι από τον Οκτώβριο του 2011 θα ισχύσει η εξίσωση του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης, «αποτελεί ένα εντελώς αντικοινωνικό μέτρο κατά των καταναλωτών και απαράδεκτη πολιτική εξόντωσης του κλάδου των βενζινοπωλών».

Η Ο.Β.Ε. τάσσεται υπέρ της απαλλαγής του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ε.Φ.Κ., τη μετάταξή του στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. 6,5% και υπέρ της μείωσης του Ε.Φ.Κ. σε όλα τα καύσιμα, διότι το φθηνό καύσιμο αποτελεί βασικό μοχλό για την παραγωγή, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την ανόρθωση της οικονομίας, ενώ επί πλέον σημειώνει ότι αποτελεί μια σοβαρή ανακούφιση για τα νοικοκυριά.

Με την εξίσωση των φόρων, η Ο.Β.Ε. αναφέρει ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμαίνεται στο 1,20 με 1,25 ευρώ το λίτρο. «Όταν σήμερα, με τιμές 0,70 και 0,75 ευρώ το λίτρο, οι καταναλωτές αδυνατούν να αγοράσουν, ο καθένας μπορεί να φαντασθεί πόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα στην αγορά και στα νοικοκυριά με την αυξημένη τιμή».

Τέλος, η εξαγγελία, ότι θα δίνονται επιδόματα θέρμανσης με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, σε αντίβαρο της εξίσωσης του φόρου, αποτελεί παραπλανητική κίνηση για την αποδοχή της νέας αύξησης των φόρων κατά την Ο.Β.Ε. και τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα να λύνεται με επιδοματική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...