Ποτά και φαγητά σε προσφορά!


Δωρεάν γέµισµα του ποτηριού µόλις τελειώσει το πρώτο ποτό, µε µία µπίρα έρχεται δώρο η δεύτερη, ένα ευρώ λιγότερο σε όλα τα αλκοολούχα ποτά, καθώς και κοκτέιλ στην τιµή του απλού ποτού είναι µερικές µόνο από τις προσφορές των happy hours. Μια ξενόφερτη τάση στους χώρους καφεστίασης, που εφαρµόστηκε µε µικρή επιτυχία τα προηγούµενα χρόνια στην Ελλάδα, αναβιώνει τον καιρό της κρίσης.
Πρόκειται για προσφορές σε συγκεκριµένες ώρες και µέρες της εβδοµάδας που ακούν στο όνοµα happy hours και σκοπό έχουν να τονώσουν την αγορά, προσελκύοντας καταναλωτές µε προσφορές και χαµηλότερες τιµές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Εφαρµόζονται τις νεκρές, όπως τις χαρακτηρίζουν οι µαγαζάτορες, ώρες, προκειµένου δώσουν κίνητρο στους πελάτες τους να επισκέπτονται τα καταστήµατά τους όταν η κίνηση είναι µειωµένη.
Κάποιοι το θεωρούν ως τη µόνη λύση για να διευκολύνουν τον κόσµο κι άλλοι ως «αναπόφευκτο κακό», αφού τα µαγαζιά που τηρούν τις «χαρούµενες ώρες» αυξάνονται διαρκώς, µε αποτέλεσµα όποιος δεν τις ακολουθήσει να µένει εκτός ανταγωνισµού.
«Κάθε µέρα από τις 6 το απόγευµα έως τις 9 το βράδυ ισχύει το happy hours στο µαγαζί µας. Η ιδέα προέκυψε αφενός γιατί το κατάστηµα ήταν καινούργιο κι αφετέρου γιατί είχαµε δει να εφαρµόζεται κι αλλού και ήταν κάτι που µας άρεσε», λέει ο Σπύρος Μπαφέτης, υπεύθυνος εστιατορίου- µπαρ στη Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα.

Εκπτωση 15%.


«Στα happy hours συµπεριλαµβάνονται εκπτώσεις σε ποτά, κοκτέιλ καθώς και σε ορισµένα φαγητά, όπως τα πιάτα ηµέρας, στα οποία οι τιµές ξεκινούν από 5 έως 7 ευρώ και ισχύει το µείον 15%.
Τα απλά ποτά αυτές τις ώρες κοστίζουν 5,5 ευρώ αντί 6,5 ή 7 ευρώ, ενώ τα κοκτέιλ, που η χαµηλότερη τιµή τους κανονικά είναι 9,5 ευρώ, πέφτουν στα 7», σηµειώνει. Σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του κόσµου, ο κ. Μπαφέτης υπογραµµίζει:
«Εχουµε δει διαφορά από τότε που βάλαµε στο πρόγραµµα τα happy hours». Σε παρόµοιο συµπέρασµα καταλήγει και ο Αρτέµης, υπάλληλος σε καφέ-µπαρ στο Κολωνάκι. «Ενα ευρώ πιο χαµηλά είναι οι τιµές σε όλα τα αλκοολούχα ποτά από τις 11 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ καθηµερινά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, είναι η προσφορά», λέει χαρακτηριστικά.

Και στα καφενεία

Ανάλογες προσφορές γίνονται και σε καφενεία. Στου Ζωγράφου, ένα καφενείο, που λειτουργεί εδώ και τριάµισι χρόνια, άρχισε να εφαρµόζει τα happy hours από τον περασµένο Σεπτέµβριο.
«Βλέποντας ότι η κίνηση πέφτει κατά τις µεσηµεριανές και απογευµατινές ώρες, αποφασίσαµε να εφαρµόσουµε τα happy hours από τις 16.00 έως τις 20.00», σηµειώνει ο ∆ηµήτρης, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών.
«Αυτές τις ώρες ο πελάτης πληρώνει µόνο το πρώτο ποτό και, µόλις αυτό τελειώσει, ξαναγεµίζουµε το ποτήρι. Φυσικά, εντελώς δωρεάν», λέει και παραδέχεται ότι οι παραγγελίες αλκοολούχων ποτών αλλά και φαγητού έχουν αυξηθεί από την ηµέρα που άρχισαν οι συγκεκριµένες προσφορές.

7 ευρώ το σπέσιαλ ποτό


Την τάση των happy hours ακολουθούν και τα καινούργια καταστήµατα. Με µόλις δύο µήνες λειτουργίας, ο ιδιοκτήτης wine bar στην περιοχή του Συντάγµατος, Αγης Αγαπητός, τονίζει:
«Οι happy hours ισχύουν καθηµερινά από τις 5 το απόγευµα έως τις 9 το βράδυ και κατά τη διάρκειά τους οι πελάτες απολαµβάνουν έκπτωση 10% στα ποτά τους. Ενδεικτικό είναι πως ένα ποτήρι κρασί, πριν τις ώρες προσφοράς, στοιχίζει 3,5 ευρώ, ενώ η τιµή των σπέσιαλ αγγίζει τα 7», εξηγεί.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...