Η δασκάλα της Σπιναλόγκας εξομολογείται


Η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου υποδύεται τη δασκάλα της Σπιναλόγκας, η οποία είναι μια γυναίκα σκληρή σαν πέτρα, αφού η αρρώστια της έχει σκοτώσει κάθε στοιχείο ελπίδας και καλοσύνης.

Είναι ένας ξεχωριστός ρόλος στο βιβλίο και η Αλεξάνδρα δίνει τον καλύτερο εαυτό της.

Για τη συνεργασία με τον σκηνοθέτη είπε:

«Τον αγαπώ πάρα πολύ. Είμαι χρόνια στο θέατρο και ειλικρινά οι παρατηρήσεις που μου κάνει είναι πολύ έμπειρες. Είχαμε πολύ δύσκολες σκηνές και η αλήθεια είναι πως η απλότητα ήταν το μεγάλο ζητούμενο. Μου το ξεκαθάρισε από την αρχή «ο ρόλος θα είναι στα όρια του ρεαλιστικού». Για μένα η Κρουσταλλάκη είναι ένα πρόσωπο στα όρια της μάγισσας. Είναι η κακιά μάγισσα του παραμυθιού».

Για τον ρόλο της είπε:

«Η Χριστίνα Κρουσταλλάκη υπήρξε όντως. Ήταν πραγματικό πρόσωπο. Ήταν η πρώτη δασκάλα της Σπιναλόγκας. Μπήκε σε ηλικία τεσσάρων χρόνων στο νησί, τη συνόδευε η μαμά της, που ήταν εγγράμματη και πέθανε από πνευμονία όταν η Χριστίνα ήταν στα δώδεκα. Φανταστείτε ένα κοριτσάκι σ’ αυτή την ηλικία τι θα έζησε. Αυτό δεν τη δικαιολογεί, απλώς εξηγεί πως διαπλάθεται ένα αγρίμι…».

Για τη σχέση της με τα παιδιά είπε:

«Καταπληκτική. Πήρα όλο το χρόνο μου, για να τους εξηγήσω τι κάνουμε. Εννοείται ότι δεν χτυπήθηκε παιδί. Είχαμε, όμως, δύσκολες σκηνές»

ΠΗΓΗ: Τηλέραμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...