"Μολυσμένη" ηλεκτρονική πρόσκληση για... Νόμπελ


Μία ψεύτικη πρόσκληση για την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέχει ιό που μπορεί να μολύνει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του παραλήπτη που μπει στον πειρασμό να την ανοίξει, προειδοποιούν οι ειδικοί ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής στην Νορβηγία.

Το e-mail φαίνεται ότι προέρχεται από το Oslo Freedom Forum, έναν οργανισμό που είναι υπαρκτός, ο οποίος όμως δεν συνδέεται άμεσα με τα βραβεία Νόμπελ, και περιέχει ένα συνημμένο αρχείο σε μορφή PDF. Με το άνοιγμα αυτού του συνημμένου εγκαθίσταται στον υπολογιστή ένας ιός τύπου Δούρειου Ίππου (Trojan), ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε αυτόν που το δημιούργησε να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, στόχος ηλεκτρονικής επίθεσης μέσω e-mail έχει γίνει και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ, Γκέιρ Λούντεσταντ.

"Υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να μολύνει το Ινστιτούτο Νόμπελ", δήλωσε ο Κριστόφ Μπίρκελαντ στην εφημερίδα. "Πολλά πράγματα υποδηλώνουν ότι ο ίδιος άνθρωπος είναι πίσω από όλες τις επιθέσεις", πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δύο εβδομάδες ηλεκτρονική επίθεση είχε δεχθεί και ο ιστότοπος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...