Κατάληψη και ένταση στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη!

Αντιμέτωποι με τη διοίκηση του Ιπποκρατείου βρέθηκαν οι γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) οι οποίοι κατέλαβαν τα ταμεία του νοσοκομείου, προκειμένου να επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου των 3 ευρώ για τις εξετάσεις. Ο διοικητής του Ιπποκρατείου Γιώργος Χριστιανόπουλος έδωσε εντολή να μη σφραγίζονται τα παραπεμπτικά για εξετάσεις για τις οποίες δεν έχουν πληρώσει οι πολίτες και απομάκρυνε τις σφραγίδες από τα ταμεία. Ένταση δημιουργήθηκε στη συνέχεια όταν οι γιατροί της ΕΝΙΘ κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει την Εβδομάδα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Υγεία και ότι παραβιάζει τον όρκο του Ιπποκράτη.
Ζήτησαν να παραδώσει τις σφραγίδες και να υπογράψει εντολή να γίνονται δωρεάν εξετάσεις. Ο κ. Χριστιανόπουλος αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις δήλωσε: «Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό τον τρόπο που θέλουν να μου επιβάλουν οι γιατροί της ΕΝΙΘ και δεν είναι δημοκρατία αυτό που θέλουν να επιβάλουν.
Είμαι υπέρμαχος της υγείας και γι' αυτό ακριβώς ήρθα και ανέλαβα αυτή τη θέση και θέλω να προσφέρω. Σέβομαι τη γνώμη τους, αλλά δεν μπορούν να την επιβάλουν με αυτό τον τρόπο».Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτης ανέφερε ότι αρχικά έγινε κατάληψη του εισπρακτικού μηχανισμού του Ιπποκρατείου, αλλά επειδή με εντολή του διοικητή έφυγαν οι υπάλληλοι παίρνοντας μαζί τους στις σφραγίδες, άρχισαν να οι γιατροί να σφραγίζουν τα παραπεμπτικά με τη σφραγίδα της ΕΝΙΘ και να γράφουν χειρόγραφα το «εγκρίνεται».
«Ύστερα από αυτό και για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των ασθενών ήρθαμε και κάναμε κατάληψη στο γραφείο της διοίκησης. Παρά την πίεση που ασκήθηκε δεν καταφέραμε να πάρουμε τη σφραγίδα για να σφραγίζουμε τα παραπεμπτικά. Είναι ένα πρόβλημα μεγάλο. Ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται αυτή τη στιγμή, ανοίξαμε τα ταμεία για τον κόσμο που δεν έχει να πληρώσει συμμετοχές. Γίνονται οι εξετάσεις και κάποιοι πληρώνουν τη συμμετοχή» πρόσθεσε ο κ Πλωμαρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...