Δύσκολες οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως την 1 το μεσημέρι, έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, για την προσεχή Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, προειδοποιώντας την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν δεν λάβει άμεσα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποσυμφόρηση της φυλακής.

 Ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Κωστόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι ‘’η κατάσταση έχει ξεφύγει εξαιτίας του συνεχιζόμενου υπερπληθυσμού του καταστήματός μας και της αδυναμίας πλέον των εργαζομένων αλλά και των εγκαταστάσεων, να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ανθρώπους κρατούμενους και επίσης, εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, που έχουν διαμορφωθεί για τους υπαλλήλους’’.

    Σημείωσε δε, ότι έστειλε υπόμνημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει κοινοποιήσει μεταξύ άλλων και στους αρμόδιους Εισαγγελείς, επανερχόμενος στο ίδιο θέμα που έχει να κάνει με τον υπερπληθυσμό κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης του Ναυπλίου.
 Ο κ. Κωστόπουλος επεσήμανε ότι το κατάστημα είναι δυναμικότητας 320 κρατουμένων αλλά ως και 400 κρατούμενους η κατάσταση είναι ανεκτή. Τώρα όμως όπως τόνισε, οι κρατούμενοι έχουν φτάσει τους 530 και στοιβάζονται στην κυριολεξία έξι άτομα σε κάθε κελί, δημιουργώντας μια ανυπόφορη κατάσταση.
 Δήλωσε μάλιστα, ότι παρουσιάστηκε κρούσμα φυματίωσης σε αλλοδαπό κρατούμενο, το οποίο ευτυχώς διαγνώστηκε εγκαίρως κι έγινε η μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
  Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση κράτησης και ζητούν από το υπουργείο την άμεση αποσυμφόρηση της φυλακής σε ανεκτά επίπεδα άλλως προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...