Πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της απεργίας!

Γεμάτοι σκουπίδια είναι οι κάδοι απορριμμάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των δύο νέων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους δήμουςΟι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα στο κέντρο της πόλης τα σκουπίδια να σχηματίζουν ήδη μικρούς λόφους. Εξαιτίας της απεργίας, υπολειτουργεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη και δέχεται μόνο τα νοσοκομειακά απόβλητα και τα σκουπίδια των λαϊκών αγορώνΣε καθημερινή βάση, μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνονται 450 - 500 τόνοι σκουπιδιών, ενώ λόγω της απεργίας ξεφορτώνονται στο ΧΥΤΑ περίπου 100 τόνοι, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να παραμένουν στους δρόμους.
Οι αρμόδιοι στους τομείς καθαριότητας των μεγάλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να εναποθέτουν με φειδώ τα απορρίμματα στους κάδους, ώστε να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα έως τη λήξη της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...