Μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011 !

 Μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011 έναντι 9,4% το 2010, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού θα προέλθει από εξοικονομήσεις δαπανών και αύξηση των εσόδων συνολικού ύψους 14,3 δισ.ευρώ.
Η εξοικονόμηση αυτή αναμένεται να προέλθει όπως ορίζεται στον προϋπολογισμό από τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα για την εξοικονόμηση δαπανών και μείωσης της σπατάλης στις ΔΕΚΟ, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, την περιστολή της φοροδιαφυγής και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.Παράλληλα στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται η αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ, 11% στο 13% ενώ ο χαμηλός συντελεστής 5,5% γίνεται 6,5% στον οποίο εντάσσονται πλέον ξενοδοχεία και φάρμακα.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό η μείωση του ελλείμματος προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια και ειδικότερα, προβλέπεται να περιοριστεί το έλλειμμα στο 6,5% του ΑΕΠ το 2012, στο 4,9% του ΑΕΠ το 2013 και στο 2,6% του ΑΕΠ το 2014.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...